5082
KULTURA · film/TV

U američkom gradu Bangoru profesor Nejtan Abrams pronašao je izgubljeni scenario čuvenog Stenlija Kjubrika. Ono što je zanimljivo jeste da je scenario skoro završen i mogao bi da bude pretočen u film ukoliko se neko odvaži na to.

Stenli Kjubrik je 24. oktobra 1956. godine predao MGM studiju svoj skoro završeni scenario za film pod nazivom Goruća tajna. U pitanju je adaptacija istoimene bečke novele Štefana Cvajga iz 1913. godine. Radnja obuhvata snalažljivog muškarca koji se sprijatelji sa dečakom od deset godina kako bi uspeo da zavede njegovu majku, inače udatu ženu. Ne zna se da li je film odbijen jer je Kjubrik radio na drugom filmu za istu kompaniju, ili možda nije viđen potencijal u scenariju.

Najverovatniji razvoj događaja bio je da Holivud u to vreme zaista nije hteo da prihvati ekranizaciju ovako kontroverzne priče. Kjubrik je u to vreme i dalje bio relativno nepoznat, a naredne godine se proslavio filmom Paths of Glory (Staze slave). Radnja ove priče deluje kao apsolutna suprotnost radnji Lolite, koju je Kjubrik uspeo da adaptira za veliki ekran 1962. Ovde muškarac preko sina dolazi do majke, a u Loliti preko majke dolazi do ćerke.

Iako su čuli za ovaj projekat, niko od Kjubrikovih fanova nije verovao da je on završen. Kako je pronađeno više od 100 strana štampanog scenarija, to otvara vrata za potencijalnu filmsku adaptaciju, koja bi danas verovatno bila odobrena. Ostaje samo pitanje da li će se neko usuditi na to.

SOLDADO Rat protiv narko kartela se nastavlja MQOS1-768x432 Margot Robbie i Saoirse Ronan su zvezde filma „Mary, Queen of Scots“ expedia-famous-hotesl-from-movies-ig-approved-14-11-2017-v1-1 Hoteli iz poznatih filmova u kojima zapravo možete odsesti cq5dam.web_.1200.675 Filmovi i serije zasnovani na knjigama zarađuju najviše para · · · ·