City Sphere
KULTURA · art

Džejms Mekneb (James McNabb) je dizajner iz Filadelfije specijalizovan za rad u drvetu i ljubitelj detalja. Svoje umeće rukovanja drvetom pretočio je u niz urbanih pejzaža nazvanih City Series. Veoma detaljne skulpture izrađene su od drvenih ostataka i interpetiraju stvaranje nečega ni iz čega. Korišćeni su trešnja, hrast, javor i jasen. Svaka prikazana zgrada je jedinstvena i neponovljiva, baš kao i u stvarnom gradu. Tri motiva koji čine seriju prikazuju autorovo poimanje grada i perspektivu „outsidera“ koji iz ruralne sredine migrira u grad, u potrazi sa srećom, slavom i slobodom. Svaki komad iz serije je ručno izrađen i neponovljiv.

City Sphere skulptura prikazuje širenje gradova i njihovo osvajanje planete. City Wheels inspirisan je drvenim točkovima vagona i putovanjem autora iz predgrađa u grad, dok City Table prikazuje grad izvrnut naopačke i odražava osećaj pri dolasku iz manje sredine u urbanu džunglu.Dimenzije City Sphere su 70cm x 70cm x 70cm i moguće je kupiti je preko Robert Fontaine Galery.

U izradi je još veći drveni grad a ceo projekat je finansiran preko crowdfunding platforme Kickstarter.

Više radova ovog umetnika pogledajte u našoj galeriji:

James McNabb - City SeriesOtvori galeriju
Rubber Duck u Sidneju Ko je tvorac zeke Rikija? Ana Adamović Izložba Ane Adamović: Dva hora Gigantski točak za hrčka kao mesto za život i umetnička instalacija Ogromni točak za hrčka kao mesto za život i umetnička instalacija Jon Rafman - Georgia O'Keefe predsoblje Prostorije „umotane“ u poznate modernističke slike