Majorka Filip Travel
PULS GRADA · destinacija

Španija i Italija spadaju u najpopularnije letnje destinacije turista širom Evrope. Hajde da saznamo zašto je tako.

Lepotice španske obale – Majorka, Kosta Brava i Kosta Dorada

Majorka je ostrvo poznato po dugim plažama od belog peska, nestvarnim uvalama, predivnoj arhitekturi i dobroj zabavi. Za Majorčane se kaže da su dobri domaćini, a lepo vreme je praktično zagarantovano, jer najveće ostrvo Baleara sunce obasjava 300 dana godišnje. Među 80 nestvarno lepih plaža, verujemo da svako može da pronađe kutak po svom ukusu. Iako je broj hotela na Majorci zaista veliki, još veće je interesovanje turista širom sveta, pa ako svoje letovanje planirate baš na ovom ostrvu, rezervišite što pre.
Iskoristite noć duže i od 5. jula boravite na Majorci 12 dana, po sniženim cenama. Ponudu pogledajte ovde!

Kosta Brava i Kosta Dorada prostiru se severno, odnosno južno do Barselone i zajednička prednost im je upravo blizina jednog od najlepših gradova Španije. Tako turisti, letovanje mogu da iskoriste i da jedan dan obiđu Barselonu.

Kosta Brava nudi kako mesta namenjena masovnom turizmu, tako i mirnija, mala ribarska sela. Sačuvala je stari šarm i lepotu starih naselja prepoznatljivih po opuštenoj lokalnoj atmosferi i izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Prirodni ambijent urbanizovan je taman toliko koliko je elitni turizam zahtevao. Najpopularnije je letovalište Ljoret De Mar čija glavna plaža je duga preko 1.5 km i široka 50 metara, sa prijatnim belim peskom. Kosta Brava je destinacija kako za mlade koji traže noćni provod, tako i za porodice jer postoji veliki broj hotela idealnih za roditelje sa decom.
Pogledajte ovde celokupnu ponudu za letovanje na Kosta Bravi, agencije Filip Travel.

Kosta Dorada ili „Zlatna obala“ u potpunosti opravdava svoj naziv – plaže su prekrivene zlatno žutim peskom. Katalonske planine, koje se pružaju paralelno sa obalom, štite primorje od provale hladnih vazdušnih masa, te se tako ova oblast odlikuje prijatnom mediteranskom klimom, pogodnom za boravak tokom cele godine. Veliki broj hotela smešten je uz plažu ili čak na samoj uvali. Najpoznatija letovališta su Salou, Cambrils i La Pineda. Pogledate detaljnije ovde!

Italija – Sicilija i Kalabrija
Sicilija, sama po sebi toliko je autentična da se i svaki turista ovde oseća posebno. Na severnom delu obale, pomalo divljem i neistraženom, uživaćete na prelepim plažama, u simpatičnim primorskim mestima – a posebno u Palermu. Ćefalu je jedno od omiljenih letovališta na Siciliji, smešteno u podnožju stenovitog rta i karakteristično je po peščanim plažama i krivudavim uličicama, interesantnim zbog restorana, kafića i poslastičarnica, gde ćete uživati u kvalitetnoj italijanskoj hrani, kafi i sladoledu.
Pogledajte snižene cene za letovanje na Siciliji u julu ovde.

Kalabrija po mnogim mišljenjima spada u najinspirativnije delove Italije, nalazi se na samom špicu „italijanske čizme“, gotovo čitava regija je okružena vodom. Sa jedne strane se nalazi Tirensko, a sa druge Jonsko more. Osim raskošne obale nudi mogućnosti za pravi avanturistički odmor. Najatraktivnije turističko mesto je Tropea – mali primorski grad. Pizzo je najpoznatije ribarsko mesto koje karakterisu tipicne primorske uske ulice i mali trgovi, na kojima posetioci uzivaju u cuvenom sladoledu Tartufo di Pizzo. Očaraće vas predivni predeli kojima se možete diviti sa rta Kapo Vatikano. Ako ste poželeli da obiđete Kalabriju, pogledajte Filip Travel ponudu!

Do uzbudljive Španije i autentične Italije, agencija Filip Travel vas vodi direktnim čarter letovima. Smene su na 10 i 11 noćenja.

underwatersupersuite-hero-main_cover 5 neverovatnih podvodnih hotela Krapina Krapina je oaza za ljubitelje prirode Top 5 crnogorskih plaža Top 5 plaža za savršen odmor u Crnoj Gori Selo Krstac Selo Krstac: Ponos budvanskog kraja · · · ·