prostori
KULTURA · art

Peter Kogler, svetski poznat austrijski umetnik koji živi i radi u Beču hipnotisao je svet svojim najnovijim psihodeličnim instalacijama u „ING Art Center“ u Briselu. Ovaj rad skoro da proizvodi halucinatna iskustva,a za one sa vrtoglavicom posebno upozorenje!

Peter Kogler od jednostavne galerije, koristeći boje i projekcije, stvara uvrnute, iskrivljene i izobličene prostore koji se poigravaju ljudskim čulima.

Preko trideset godina umetnik radi na uskom polju, takoreći raskrsnici na kojoj se sučeljavaju arhitektura i novi mediji i koristi vajarske elemente kako bi redefinisao fizički prostor. Kao što je to uradio i u svojoj poslednjoj instalaciji. Optičke iluzije i vrtoglavice koje izaziva njegov rad jesu nešto što niko neće zaboraviti. A umetnik se samo igra ljudskom percepcijom. I činjenica je da svakim svojim novim radom i dalje uspeva da iznenadi gledaoce. Pogledajte u galeriji njegov poslednji rad.

Peter KoglerOtvori galeriju
Niv Bavarsky Niv Bavarsky: 127 junaka 2016. godine selfi Umetnik koji razbija kulturu selfija uz pomoć ogledala U10 Bojana Stamenković cover Izložba „Ispod površine“ mlade umetnice Bojane Stamenković džins Ian Berry: Umetnost od teksasa · · ·