Savršen dan u Budvi
PULS GRADA · destinacija

Iskoristite jedan dan da osetite sve čari koje vam pruža Budva. Uz naš raspored obilazaka ovog prelepog grada, sigurno ćete provesti dan za pamćenje. Ako ste na godišnjem odmoru ili se za njega spremate, evo predloga kako da jedan dan provedete malo drugačije. Sve će biti tu, i istorija i kultura i plaže i gastro užitak, ali će sve biti nekako kompletnije.

Evo kako i kada šta da obiđete…

9 h – Obiđite Stari grad, jedan od najstarijih gradova na istočnoj obali Jadranskog mora koji potiče iz VI veka pre nove ere. Ne propustite da posetite Muzej Budve, Modernu galeriju i Spomen dom S.M. Ljubiše, Citadelu i gradske bedeme.

11 h – Uzmite malo vremena za predah uz omiljeno piće na plaži Ričardova glava, uživajte u suncu, moru i predivnom pogledu.

11.30 h – Uputite se prema plaži Mogren. Odaberite jednu od dve plaže i odmarajte se u neobičnom prirodnom ambijentu.

13.30 h – Vratite se do Starog grada pa krenite stazom od Marine pored Slovenske plaže sve do Bečića. Plivajte i uživajte.

17.00 h – Uzmite taksi i posetite selo Ivanovići da pogledate maslinu staru preko 2.000 godina, jednu od najstarijih na svetu.

6.15 h – Vratite se u Budvu i posetite manastir Podostrog iz XVII vijeka.

19.30 h – Pođite ponovo u Stari grad radi odmora i uživanja u sumraku i ranim večernjim časovima u ugodnoj mediteranskoj atmosferi.

10.30 h – Ukoliko niste iscpljeni, čuvena budvanska letnja noć vas očekuje…

cover Koje su to najpopularnije turističke atrakcije u svakoj zemlji sveta Herceg Novi Herceg Novi: Jedinstveni čuvar zaliva Kotor Kotor: Grad sazdan od čudnovatih priča Dve čarobne obale Skadarsko jezero: Između dve obale · · · · ·