Provod za decu
PULS GRADA · deca

Tokom decembra deca posebno uživaju – u mnogim priredbama, veselom prednovogodišnjem zahuktavanju i radosnom iščekivanju Deda Mraza. U mirnim januarskim danima sledi zatišje, ali i tokom dana praznika možete obradovati najmlađe na razne načine, zabaviti ih i uživati sa njima u raznim akcijama.

Trg i Ulica otvorenog srca

Manifestacija Beogradska zima, koja je počela u decembru, nastavlja se i tokom  januara.  Do 12. januara možete posetiti Trg otvorenog srca, na Trgu Republike. Drvene kućice sa raznobojnim slatkišima i igračkama otvorene su svakog dana do 23 sata.

Prvog dana 2016. godine, kao i svakog 1. januara, možete posetiti atraktivnu gradsku manifestaciju – Ulicu otvorenog srca. Tradicionalna fešta koja Svetogorsku ulicu  pretvara u pešačku zonu sa veselom, karnevalskom atmosferom, počinje tačno u podne i traje tokom čitavog dana. Uz muzički program tu su i mađioničari, žongleri, klovnovi, animatori na štulama, pravi Deda Mraz…  Glavna bina je ispred Ateljea 212, a ostali punktovi su  ispred zgrade Politike, opštine Stari grad  i Radio Beograda. U manifestaciju se ove godine ukjučuje i Skadarska ulica, u kojoj će glavna bina biti postavljena ispred kuće Đure Jakšića. Ulica otvorenog srca ima i humanitarni karakter i više punktova na kojima možete nešto kupiti i tako donirati sredstva u humanitarne svrhe.

Zabavan program namenjen deci održaće se 1. januara od 10 – 13:30 časova  ispred tržnog centra „Merkator” na Novom Beogradu, na potezu od  Bulevara Zorana Đinđića do Bulevara umetnosti. U ovoj manifestaciji  nazvanoj „Novi Beograd – grad otvorenog srca”  učestvovaće mnogi kostimirani animatori, biće tu tridesetak štandova sa poslasticama i suvenirima, najavljeni su i muzički program, pozorišna predstava za decu, humanitarna akcija.

Trg bajki

Manifestacija Beogradska zima najmlađima je ove godine ponudila i besplatno uživanje u bajkama. Na Trgu bajki, ispred Ustanove kulture Vuk Karadžić, u Bulevaru revolucije 77a, nalazi se zimska brvnara u kojoj  svakog dana glumci čitaju srpske narodne bajke i bajke braće Grim. Program na ovom trgu obuhvata i  ekološke, naučne i kreativne radionice za decu.

Bajka “Čardak ni na nebu ni na zemlji” je na programu 1. januara u 12 časova,  a od 13 – 14 časova na programu su ekološka i radionica starih zanata. Kreativna radionica će se održati  2. januara od 17 – 18 časova,  glumica Katarina Orlandić će čitati bajke i pesme 3. januara od 12- 13 časova, a bajku “Zlatna jabuka i devet  paunica” možete čuti 4. januara u 17 časova.  Svakodnevni programi na Trgu bajki odvijaće se do 15. januara.

Klizanje

Popularna zimska rekreacija, posebno atraktivna najmlađima, je klizanje na ledu. Veselo klizalište na Trgu Nikole Pašića je ove zime otvoreno do 29. februara, neradni dani su samo 1. i 7. januar. Korišćenje klizališta se ne naplaćuje, a cena iznajmljivanja klizaljki je 100 dinara. Vikendima se ovde organizuju atraktivni programi – takmičenje malih hokejaša, dečje predstave na ledu, besplatna škola klizanja, Božićni maskenbal na ledu…

Klizališta na otvorenom nalaze se i na Vidikovcu, kod restorana McDonalds, na Novom Beogradu, ispred tržnog centra Delta City i ispred nedavno otvorenog Aviv parka na Zvezdari.

Bioskop

U vreme praznika decu možete obradovati i odlaskom u bioskop. Pored filmova koji su već par meseci na repertoaru –  “Hotel Transilvanija 2”  i  “Snupi i klinje”, tu su i filmovi koji su nedavno imali svoju ovdašnju premijeru.  Film “Mali princ” je topla i nežna priča,  ekranizacija romana Antoana de Sent Egziperija, najskuplji francuski animirani film svih vremena. Još jedan sinhronizovan crtani film sa šarmantnim likovima  je “Alvin i veverice: velika avantura”, četvrti nastavak iz popularnog serijala o avanturama živahnih veverica.

Menda Prelepi radovi ukrašavaju izloge MENDA dečijih radnji Roditeljstvo i deca Koje roditeljske navike su deci najvažnije cover1 Srećan rođendan, Snupi! Kolica za decu Kako izabrati dobra i kvalitetna dečija kolica? ·