3d
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Izgradnja stambene kuće je obično praćena zujanjem građevinskim mašinama, brojnim majstorima koji jure tamo-ovamo i prave sitnu buku, ali i mnogo nereda. No, kuća na kojoj je radila kompanija Apis Cor nastala je na sasvim drugačiji način. Nije bilo radnika, nije bilo vreća cementa, nije bilo cigle i crepa…

Kuća je nastala uz pomoć 3D štampača! Do sada ste sigurno čuli mnogo toga o ovoj vrsti štampanja, kao i da ono otvara nove mogućnosti i menja tradicionalne načine pravljenja stvari. Uz pomoć 3D štampača za sada su štampani automobili, motocikli, delovi za kuću, obuća i odeća, i mnoge druge stvari, ali sada je prvi put odštampana prava pravcata kuća.

Inovativni 3D štampač koji je stvorila kompanija Api Cor liči na kran i u stanju je da stavi kuću na određeno mesto, i to u jednom komadu. A to znači da nema naknadnog kuckanja i šrafljenja pojedinih delova, ne, sve je postavljeno u jednom komadu i sve može da se koristi.

Ne samo što se ovako smanjuju troškovi gradnje, već nema ni prateće buke, a i štampač je u stanju da izgradi kuću u roku od 24 sata. Kuća koja je odštampana 3D štampačem nalazi se 100 kilometara od Moskve i ne razlikuje se od kuća koje su izgrađene na tradicionalan način. Ili tako makar tvrde njeni tvorci!

Kuća iz 3D štampačaOtvori galeriju
bus Autobuska stanica gde se osećate kao kod kuće kuća Idealne nijanse za prostorije u vašem domu sj Apple se seli u futuristički Apple Park sk Kuća u kojoj je skejt park · ·