pal-v-pioneer-flying-car-22
PULS GRADA · auto

Izgleda da ćemo uskoro biti u prilici da nakon mnogo godina predviđanja na našim ulicama i nebu vidimo leteći automobil. U pitanju je model Liberty Pioneer kompanije Pal-V koji je prošle godine na sajmu automobila u Ženevi bio premijerno predstavljen, a sada je objavljeno da će biti proizvedeno 90 komada za one sa dubljim džepom.

Dizajn ovog vozila nije daleko od originalnog plana kompanije, obelodanjenog pre 15 godina. On izgleda kao hibrid automobila, motora i žirokoptera, ima tri točka i dva sedišta, a na putu može da dostigne brzinu od 160km/č. Ako ne planirate da poletite i vi možete da ga provozate u slučaju da posedujete standardnu vozačku dozvolu.

Da bi Pal-V Liberty Pioneer poleteo treba da se zaleti na pisti dugoj minimum 330 metara. Pre toga mora, naravno, da odradi transformaciju u letelicu. Nakon završetka tog 5-minutnog procesa vozilo će imati dva propelera, zadnji deo nalik repu aviona i biće spremno da se konačno vine u nebo.

Kada jednom poleti, Pal-V Liberty Pioneer dostiže brzinu do 180 km/č, a tokom sletanja mu ne treba više od 30 metara piste. Naravno, samo oni sa pilotskom dozvolom mogu da koriste ovu funkciju vozila.

Pal-V Liberty Pioneer je već sada moguće naručiti na ovoj adresi, a za zadovoljstvo vožnje prvog letećeg automobila moraćete da izdvojite čak 600.000 dolara.

sajam-2019-logo 54. Međunarodni salon automobila bugatti-02-gq-5mar19_b Ovo je novi najskuplji automobil na svetu naslovna Neverovatne slike sa ovogodišnjeg Dakar relija 4-24 Uskoro stiže prva električna Vespa · ·