Operacija: Čuvari nasleđa
KULTURA · film/TV

Džordž Kluni, Met Dejmon, Kejt Blanšet i sjajna ekipa glumaca u filmu koji je inspirisan istinitom pričom, u bioskopima 2014. godine

Studio Twentieth Century Fox objavio je prvi trejler za film Operacija: Čuvari nasleđa, koji će se u bioskopima naći početkom 2014. godine.

Džordž Kluni je reditelj i scenarista, a igra i jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju koje prikazuje priču o specijalnom odredu formiranom sa ciljem da spasi umetnička dela iz ruku nacista i vrati ih pravim vlasnicima.

Operacija: Čuvari nasleđa inspirisan je stvarnom pričom o najvećem lovu na dragocenosti u istoriji, i nemogućoj misiji u koju se upustilo 7 direktora muzeja, istoričara umetnosti i kustosa. Umetnička dela zarobljena su iza neprijateljskih linija, a nacisti odlučni da unište sve što im je na putu jer Rajh propada. Kakve šanse za uspeh ima specijalni odred sačinjen od pojedinaca koji bolje poznaju Mikelanđela nego poluautomatske puške M-1? U trci protiv vremena ovi hrabri ljudi učiniće sve, rizikujući svoje živote, da zaštite i odbrane najveća umetnička dela čovečanstva.

Džordž Kluni, koji igra predvodnika ovog specijalnog odreda kaže: ,,Umetnost ima različite forme, ali ipak predstavlja ono što je suština svih nas – našu istoriju”. Zato se i zainteresovao za priču o ovim ljudima, pa je zajedno sa Grantom Heslovom napisao scenario zasnovan na romanu autora Roberta M. Edsela. ,,Želeli smo da napravimo film koji je manje ciničan od prethodnih koje smo radili. Iako smatramo da su oni interesantni, ovoga puta smo se odlučili da prenesemo priču o dobrim ljudima i njihovoj pobedi protiv ultimativno lošeg čoveka – Hitlera. A to je priča za koju ranije niko nije čuo”, objašnjava Kluni.

U filmu igraju Džordž Kluni, Met Dejmon, Bil Marej, Džon Gudman, Žan Dižarden (Glumac), Bob Balaban (Gosford park, Kraljevstvo izlazećeg meseca), Hju Bonevil (Noting hil, Downtown Abbey), i Kejt Blanšet.

Pogledajte slike iz filma u našoj galeriji:

Operacija: Čuvari nasleđaOtvori galeriju

Neposlušni Film Mine Đukić „Neposlušni“ na čuvenom Sandens festivalu Šetnja sa dinosaurusima Pogledajte trejler 3D spektakla ,,Šetnja sa dinosaurusima” Tvoje lice zvuči poznato TV recenzija: Tvoja karamela mi zvuči poznato Walter Mitty Pogledajte trejler novog filma Bena Stillera · · ·