BeFunky-collage
PULS GRADA · aktuelno

Portfolio pivare BIP obogaćen je za još jedno pivo – zajedno sa uzgajivačima hmelja iz Bačkog Petrovca podržana je inicijativa koja ima za cilj da motiviše sve proizvođače u Srbiji da koriste domaće sirovine u proizvodnji svojih proizvoda.

Pravi primer i podrška toj inicijativi jeste upravo činjenica da je kompanija M6 Eden otkupila ceo rod jedinog proizvođača hmelja iz Bačkog Petrovca kako bi napravila Naše pivo od 100% domaćih sastojaka.

Aromatična sorta hmelja Bačka se početkom prošlog veka iz Srbije izvozila najviše u Ameriku i Nemačku i korišćena je za proizvodnju visokokvalitetnih svetskih piva. Nažalost, devedesetih godina hmelj je potpuno nestao sa naših prostora, te prilika da se potpomogne ponovni uzgoj i plasman ovih plemenitih sorti, nije smela da bude propuštena.

„U našoj pivari se zalažemo za tradicionalni način proizvodnje piva, pa se i kroz Udruženje Domaće pivare kome pripadamo, zalažemo za razvoj domaćeg pivarstva uz proizvodnju i upotrebu domaćih sirovina.“, rekao je Aleksandar Popovski iz kompanije M6 Eden u čijem se portfoliju nalazi BIP pivo.

Dr Dimitrije Aranđelović, konsultant za tehnologiju piva u BIP-u, predvodio je tim koji je proizveo NAŠE domaće pivo. Kao i sva ostala piva iz ove pivare (BIP, BG, BEOGRADSKO NEFILTRIRANO), i ovo pivo je tradicionalno lager pivo, proizvedeno postupkom hladnog vrenja i dugog odležavanja. „Hmeljne komponente daju karakter svim pivima, a domaći hmelj daje identitet NAŠEM pivu. Ono ima bogat ukus i prijatnu aromu karakterističnu za domaći bački hmelj“, ističe Dr Aranđelović.

„Ovo je veliki korak za ponovni razvoj hmeljarstva u Srbiji. Do sada su nam kupci uglavnom bile male pivare u Srbiji, ali ima porudžbina i iz okolnih zemalja. Ove godine očekujemo još veći prinos. NAŠE pivo ima pravi karakter domaćih sorti hmelja i mogu slobodno da kažem da je, uz sve ostale sastojke proizvedeno visokokvalitetno pivo, koje ćemo i mi svuda sa ponosom predstavljati“, kaže Rastislav Struhar, direktor Petrovec d.o.o.

Panel Beba bira gde Neophodna veća podrška za mame da bi dojile u javnosti BINA Avalski toranj proslavlja svoj 9. rođendan BeFunky-collage Maj je mesec matematike u Srbiji BeFunky-collage Treći humanitarni „Beogradski krempita maraton“ – krempite u službi humanosti · · ·