Nick Cave
KULTURA · film/TV

Film „20.000 Days on Earth“ prikazuje 24 sata u životu čuvenog muzičara, tokom kojih on gleda „Scarface“ sa svojim sinovima i glumi šofera glumcu Reju Vinstonu.

Reditelji Ian Forsajt i Džejn Polard, stari Kejvovi saradnici, inspiraciju su dobili iz stiha u svesci u koju muzičar beleži svoje ideje. Rečenica „20.000 dana na zemlji“ nije još uvek ušla u neku pesmu Nika Kejva, ali predstavlja za osnovu filma o jednom (izmišljenom) danu ovog muzičara.

Za film nije postojao scenario, već su se reditelji dogovorili šta će Kejv da radi tog dana – da piše u svojoj kancelariji, ide kod psihijatra, ruča sa kolegom Vorenom Elisom i gleda film „Scarface“ sa svoja dva sina. Ove aktivnosti prekidaju scene u kojima Kejv vozi auto i razgovara sa različitim sagovornicima. Film će biti prikazan na ovogodišnjem Sandens festivalu, zbog čega trejler nije dostupan.

Pogledajte spot za pesmu Dig, Lazarus, Dig!!! koji je režirao dvojac Polard-Forsajt.

petak 13 Top 5: Najbolji filmovi iz serijala Petak 13-ti Jupiter Ascending Pojavio se prvi trejler za film „Jupiter Ascending“ escape_plan-wide Filmska recenzija: Plan bekstva Pompeii Pogledajte trejler filma „Pompeii“ – nestanak grada pod vulkanom ·