pagecover
KULTURA · art

Telentovanu umetnicu Kristinu Hes veoma zanima istorija, ali se ne odvaja ni od svojih kućnih ljubimaca. Na sreću, ona je pronašla način da ove dve ljubavi poveže u seriji portreta pod imenom „Životinje iz istorije“.

Na njima su prikazani psi i mačke obučeni da izgledaju kao neke od najčuvenijih ličnosti iz ljudske istorije kao što su kraljica Elizabeta I, Napoleon i Kleopatra, ali i poznati ljudi modernog doba kao što su Elvis Presli i Stiv Džobs.

Ne možemo da ne budemo impresionirani slikarskom tehnikom i osećajem za detalje ove talentovane umetnice, a mora joj se odati priznanje i na smislu za humor.

Pogledajte u galeriji kako izgledaju ove zabavne ilustracije, a ako vam se dopadaju, na sajtu Kristine Hes možete pronaći još mnogo takvih.

KleopatraOtvori galeriju

Izložba „Vatre i oblaci“ Otvorena izložba „Vatre i oblaci“ u galeriji TransformArt This-Artist-Makes-Incredible-Cover Neverovatne skulpture od starih knjiga i kataloga Galerija 73_cover Izložba slika „Trenutak Dragana Radivojevića“ u Galeriji 73 san-paolo-converso-tennis-church-4cover Crkva iz 16. veka je transformisana u teniski teren · · · ·