Karmini za jesen
PULS GRADA · lepota

Jesen je, kad su moda i lepota u pitanju, vreme za toplije i mirnije boje. Vrišteće letnje neone na usnama i nijanse iz dela spektra gde glavnu ulogu imaju pink i narandžasta, dolaskom hladnijih dana menjaju prirodne, smeđe, ali i krvavo crvene, bordo i ljubičaste – to su boje karmina koje ove sezone vode glavnu reč.

Na ubedljivom prvom mestu je tamno crvena u svim oblicima – od boje višnje, preko bordo, sve do ljubičastih nijansi toplijih ili hladnijih tonova. Uvek moderan, klasičan jarko crveni karmin je dobio svoju tamniju, opasniju i zavodljiviju varijantu. Boje vina su ove jeseni nezaobilazne, bilo da je u pitanju intenzivna mat oivičena olovkom iste nijanse, ili nežni karmin kremaste teksture koji daje tek naznaku boje. Sočne, pomalo mračne i seksi – to su usne u trendu ovih dana.

Neutralne i tople, zemljane boje na usnama su kao druga koža: uvek moderne, odgovaraju svima, a dozvoljavaju kreativnost kako u šminkanju tako i oblačenju. Za njih je svako vreme pravo, pa ni ovo doba godine nije izuzetak. Na modnim pistama smo ih viđali u svetlim, bež varijantama, ali i u zlatastim, tamnijim bojama zemlje, karamel i tonovima koji naginju boji cigle, a među njima svako može da pronađe neku za sebe.

Možda na prvi pogled tako ne izgleda, ali tamne, crvene i ljubičaste može da nosi baš svako, bez obzira na oblik usana, boju tena, kose ili očiju. Negde u moru karmina u parfimerijama postoji odgovarajuća nijansa i za vas, i čeka da je, uz malo isprobavanja pronađete. Oni koji imaju tamniji, topliji ten, biraće isto takve, toplije nijanse – boje zemlje, zlatne, boje cigle ili crnog vina, dok će onima sa hladnim tenom i svetlijom bojom kože najviše odgovarati nijanse koje imaju primesu plave – hladnije bež koje idu na rozikasto, jarko crvene koje u sebi sadrže pink, i hladno ljubičaste sa plavim podtonom.

Zavisno od efekta koji želite da postignete, prilike za koju se sređujete ali najviše onoga što volite i u čemu se osećate dobro, ove sezone možete birati ne samo boju, već i teksturu karmina. Neki od njih su suvi, kad ih nanesete na usne postaju potpuno mat pa daju jednu retro notu celokupnom izgledu – ovakvi karmini često umeju da isuše usne te ih je neophodno dobro pripremiti pilingom i balzamom, ali su dugotrajni i kada ih nosite na njih možete zaboraviti na nekoliko sati. Oni drugi su meki, kremasti, podsećaju na balzame i neguju usne, postojani su kraće vreme, ali su najčešće sjajni i ne tako intenzivni, pa su idealni za svaku priliku.

Šiške Najbolje šiške među poznatim cicama Plejbojeve zečice Playboy zečice u zrelim godinama Manna - sasvim prirodna kozmetika Manna: Regeneracija uz pomoć prirode Ruske manekenke Slovenska lepota: Najlepše ruske manekenke · · · · ·