Eucerin - zaštita od pega i neujednačenosti
PULS GRADA · lepota

Neujednačen ten (hiperpigmentacija na licu) prema iskustvu mnogih dama, ali i dermatologa, spada među najupornije probleme kože. Efikasna rešenja ipak postoje, a leto je pravo vreme da se informišete o tome kako preduprediti pojavu novih fleka ili ublažiti postojeće.

Najčešće su u pitanju tačkice ili potamneli delovi kože različitog oblika i veličine, a boja im može biti u rasponu od svetlo braon do crne. Ako ste u ovoj rečenici prepoznali problem sa kojim se suočavate, i koji narušava ujednačenost vašeg tena i mladalački izgled, sigurno će vas zanimati tekst koji sledi…

Postojeća rešenja

Mnogi dermatološki tretmani mogu biti veoma delotvorni protiv hiperpigmentacija. Istina, ovi tretmani su često skupi i relativno invazivni, te mogu da iritiraju ili pak prouzrokuju opekotine na koži, zapravo mogu izazvati postupalne hiperpigmentacije. Jedan od možda najčešće preduzimanih tremana radi uklanjanja hiperpigmetnacija je hemijski piling. Ovaj treman podrazumeva nanošenje rastvora kiseline na lice, šake ili stopala radi uklanjanja površinskih slojeva kože. Proces izgleda tako da se na samoj površini kože stvaraju plikovi, koji se zatim ljušte, nakon čega ostaje “nova” koža ujednačene pigmentacije.

Laserska terapija ima praktično isti efekat, ali je obično preciznija, pošto dermatolog ima bolju kontrolu nad intenzitetom tretmana. Ovaj tretman podrazumeva „ciljanje“ zahvaćenih područja visokoenergetskom svetlošću. Najblaži tretmani deluju samo na površinski sloj kože, dok intenzivniji tretmani mogu prodreti do najdubljih slojeva epidermisa. Poslednjih godina pojavio se niz preparata za negu kože namenjenih ublažavanju hiperpigmentacija.

Dejstvo u korenu problema

U potrazi za efikasnijim rešenjem ovog problema nastala je Eucerin Even Brighter linija. Naučnici iz Eucerin istraživačkog centra za kožu, počeli su istraživanja upravo od mesta na kome pigmentacija nastaje (sinteza melanina) i uspeli da razviju prvu sveobuhvatnu liniju dermokozmetičkih preparata za hiperpigmentacije sa najefikasnijim aktivnim sastojkom, β-Rezorcinolom, koji se vezuje za tirozinazu tačno na mestu gde bi se tirozin vezao za taj enzim. Tako je enzim blokiran i bez mogućnosti da dalje proizvodi melanin.

Ovaj aktivni sastojak Eucerin Even Brighter linije ne zaustavlja u potpunosti aktivnost tirozinaze (da je tako, koža bi postala bela kao sneg) već samo reguliše hiperaktivne melanozome i vraća njihovu aktivnost na normalan nivo. Kreme iz ove linije, koje se nanose na celo lice u tankom sloju, blago prosvetljuju ten, ali ne čine da izgleda bledo, nego koža dobija ujednačen ton i blistav izgled.

Eucerin Even Brighter linija obuhvata dnevnu i noćnu kremu, kao i korektor za fleke i nije namenjena samo za smanjivanje hiperpigmentacija, već i za svakodnevnu negu kože, prevenciju starenja i nastanka novih fleka. Visoka UVA/UVB zaštita (SPF 30) dnevne kreme sprečava formiranje novih fleka, dok istovremeno stimuliše otklanjanje (reparaciju) bilo kog oštećenja koje je već nastalo. Rezultat redovne upotrebe Eucerin Even Brighter preparata – nakon četiri nedelje dolazi do vidnog smanjenja hiperpigmentacija, a efekat se poboljšava, ukoliko se redovno i kontinuirano koristi.

Stoga…

Ne zaboravite da je, uz adekvatnu negu u borbi protiv pigmentnih fleka, jedna od najvažnijih stvari u očuvanju ujednačenog tena pridržanje pravila odgovornog ponašanja na suncu. Hiperaktivni melanozomi reaguju čak i na izlaganje niskom nivou UV zraka, zato koristite kreme sa visokim zaštitnim faktorom svih 365 dana u godini, a u periodima intezivnog sunčevog zračenja, izaberite kreme sa višim SPF, ograničite vreme koje provodite na suncu, nosite zaštitnu odeću, šešire i naočare…

pagecover Zvezde u bikiniju DSC_3243 Mr. Sweeney Todd: Najbolja britva u gradu FB reklama Poklon AMPULE Obradujte sebe korisnim poklonom Before-After-Shaving-Beard-Moustache-510-5939177c2e28e__700_cover Da li izgledaju bolje bez brkova i brade? · · ·