brussels-comic-book-route-16[2]-cover
KULTURA · strip

Put stripova u Briselu je ruta koja vas vodi pored nekoliko zidova i građevina u centru grada, kao i Adergem i Leken četvrti, na kojima se nalaze veliki murali popularnih junaka iz francusko-belgijskih stripova kao što su: Tintin, Asteriks, Talični Tom, Gaston i drugi.

Projekat ove rute su inicirale lokalne vlasti grada davne 1991. godine kako bi promovisali slavnu istoriju francusko-belgijske škole stripova.

Osim ovih murala, u belgijskoj prestonici možete posetiti specijalne radnje za prodaju stripova, muzeje posvećene ovoj umetnosti, barove inspirisane različitim stripovima, a postoji i nekoliko statua poznatih stripovskih junaka.

Put stripova nije samo prilika da uživate u više od 50 različitih murala, već i odličan način da se bolje upoznate sa samim gradom. Ako ste ljubitelj stripova ne bi trebalo da propustite priliku da posetite Brisel. U našoj galeriji možete videti kakva će vas sve ulična umetnost sačekati tamo.

Stripovski murali u BriseluOtvori galeriju
girlfriend-boyfriend-relationship-illustrations-cover Zaljubljeni će se prepoznati u ovim stripovima love-short-story-5a621704d0a64__880 Smešnim stripom u borbi protiv depresije Naslovna ilustracija - detalji iz stripa Kapetan Nitrat Kapetan Nitrat ponovo leti: Novi ciklus filmova u Kinoteci DilanDog2017 Najbolje epizode „Dilana Doga“ iz 2017. godine · · · ·