01
U VAZDUHU · tech/web

Hteli bi da usvojite mačku, ali kada bolje razmislite, nemate dovoljno prostora u stanu, a ni vremena da se starate o njoj. Ova robot-mačka japanske kompanije YUKAI inžinjering je možda baš ono što vam treba!

Njegovo ime je Qoobo, i kao i stvarni kućni ljubimci, reaguje na svaki vaš dodir.

Maženje ove robot-mačke će vas relaksirati kao da je u pitanju prava, ali s druge strane, nećete morati da je hranite, kupate i čistite za njom.

Qoobo je prvi put predstavljen ove godine na sajmu novih tehnologija CEATAC u Japanu. Plišani robot je težak oko 1kg i dolazi zajedno sa repom koji se pomera.

Nažalost, rep i krzno su jedini delovi ovog robota koji podsećaju na mačku budući da se njegovi proizvođači nisu potruditili da naprave glavu, šape, uši i ostale delove tela. Da smo zlonamerni, nazvali bi ga „jastuk sa repom“.

Ipak, izgleda da je uloženo dosta truda da osećaj maženja i pokreti repa budu što verodostojniji. Povodom toga, ljudi iz kompanije odgovorne za proizvod su izjavili: „Ozbiljno smo studirali pokrete repa mačaka i potrudili smo se da ih na našem robotu isprogramiramo na pravi način. Bilo nam je bitno da napravimo dobar balans veličine i težine Qoobo-a, kako bi iskustvo njegovog maženje bilo što bliže maženju prave mačke.“

Qoobo će se pojaviti u prodaji na na sajtu Kickstartera u junu sledeće godine. Za sada su u planu varijante u braon i sivoj boji, dok će cena najverovatnije iznositi oko 100 dolara.

jakna Google i Levi’s predstavljaju prvu pametnu jaknu zvučnici Rockit Logs-Prenosni zvučnik posebnog izgleda Telenor botanički izazov Aplikacija koja vam omogućava da upoznate biljni svet screen-shot-2017-08-17-at-1-13-00-pmcover Google Earth: Zavirite u domove širom sveta sa poznatom aplikacijom · · · · · ·