www.pineandlakes.com
PULS GRADA · deca

Najviše od svih, deca su ta koja zaslužuju da uživaju u praznicima. Pokloni ih uvek posebno obraduju, a vi imate još malo vremena da ih osmislite, u čemu vam priskačemo u pomoć s predlozima koji slede u nastavku.

Drvena kuca

Stare dobre drvene igračke su neprevaziđene. Bez obzira na sva tehnološka dostignuća i opsednutost novih generacija modernim gedžetima, one su ostale uvek popularne. Ako vaše dete želi životinju, ali još nije došlo vreme da mu nabavite pravu, onda će originalan poklon biti kuca od drveta koja ima povodac i točkiće, pa se može šetati po kući. Za slučaj da vaš mališan više voli macu, zeku, kornjaču ili neku drugu životinju, kupite mu onda tu, jer lepota drvenih igračaka i jeste u njihovom velikom izboru i igri varijeteta.

Maca rukavice i kapa

Bitno je da deci bude toplo tokom zimskih dana, a posebno na glavi i rukama. Ukoliko ste te sreće da poznajete nekog ko zna da štrika, iskoristite priliku da vam pomogne u izradi ovog posebno dragog poklona, koji će dete čuvati kao uspmenu kad poraste. Pošto izaberete boju konca i ispletete jednostavan oblik kape i rukavica, dodajte detalje koji će podsećati na životinju. Maca će biti prigodna, pa na rukavice prišijte mini šape u vidu aplikacije, a na kapi izvezite oči, brkove i uši.

Krokodil džemper

Svakako najvažniji odevni predmet tokom prohladnih zimskih dana jeste džemper. Naravno, u svrhu poklona on nikako ne može biti običan. Vi za početak nabavite jednostavan džemperić, ali onda na njega došijte i prišijte simpatične aplikacije, kako biste ga učinili posebnim. Prikaz krokodila ili aždaje biće zabavan i dečacima i devojčicama.

Personalizovana stolica

Običnu drvenu stolicu pretvorite u pravi mali tron za dete. Osim što će lepo izgledati u dečjoj ili dnevnoj sobi, uz pomoć boje i detalja koje ćete islikati, dodatno ćete motivisati dete na učenje i kreativnu igru. Ako je fan astronomije, naslikajte nebo, zvezde i planete. A ako voli prirodu, razne biljke i životinje biće prigodna ilustracija. Na kraju obavezno na naslonu ispišite ime deteta, kao dodatan znak da je stolica samo njena, to jest njegova.

Jastuk dinosaurus

Deca obožavaju dinosauruse, jer su oni zbog svoje impozantnosti i misterioznosti njihova večita fascinacija. Tako će jastuk u obliku dinosaurusa biti ne samo udoban za spavanje, već će moći da bude i u funkciji igračke. Posebno je zgodan za putovanja, jer će umiriti i uspavati dete, pošto će uz sebe imati nešto na šta je naviklo i što ga vezuje za dom. Naravno, ako mališan nije fan dinosaurusa, uzmite mu jastuk u drugom obliku za koji će se više vezati.

Lampa kao svetleći zeka

Kako bi dete brže i lakše zaspalo, korisno je da pored sebe ima umirujuću lampu koja pruža nežno svetlo. Ovakva lampa posebno je zgodna ako dečak ili devojčica voli da svetlo gori tokom čitave noći. Zato zaboravite na obične lampe kod kojih je svetlo prejako, već se odlučite za one u nekom specifičnom obliku, kao što je slatki zeka. Još ako menjaju boje, biće idealni za relaksirano uspavljivanje klinaca.

Knjiga „Dobro drvo“

Od malih nogu počnite da budite empatiju i razumevanje kod dece. Učite ih vrlinama kroz jednostavne slike i direktnu poruku koja se nalazi u ovoj svetski poznatoj knjizi. Ona podstiče očuvanje i poštovanje prirode, kao i generalno sveta koji nas okružuje, dok govori o odrastanju na veoma originalno ispričan način.

Bonus predlog za najbolji poklon

Sve što podstiče dečju kreativnost, razmišljanje, aktivno učestvovanje, te učenje i razvijanje kognitivnih sposobnosti, definitivno će biti najbolji poklon! Od Lego kocki, preko seta za male hemičare ili kuvare, pop-up knjiga o flori i fauni, enciklopedije u slikama, i bojanki sa interesantnom tematikom – izbor je beskrajan. A za malo fizičkog razmrdavanja, društvena igra Twister ili stari dobri trotinet poslužiće svrsi.

svratiste3 Knjige za Svratište cover Praznična dekoracija koju možete da pravite sa decom decacover Kako deca vide svet Automatski nacrt Veb serija: „Sveznalkov rečnik“ · · · · · ·