Zaljubljeni Beograđani
U VAZDUHU · urban flash

Priče i fotografije na Fejsbuk stranici Zaljubljeni Beograđani predstavljaju krokije zaljubljenih parova i njihovih emocija. Tu se mogu videti parovi svih godina – oni koji su se upoznali u vrtiću, na fakultetu ili putovanju, oni koji vole zajedno da piju pivo, šetaju psa ili se bave ekstremnim sportovima, parovi kod kojih je igra zavođenja trajaladugo i oni koji su se odmah prepoznali, oni koji su se posebno zbližili kada su postali roditelji i oni čija je ljubav sve jača sa godinama…

Autorka ove stranice koja postoji oko tri meseca i koja idejno se oslanja na FB stranicu Beograđani Ognjena Stambolovića  je devetnaestogodišnja Emilija Rakić.

„Fotografije nastaju tako što zaustavim par, ispričam im o čemu se radi i šta želim od njih. Ukoliko pristanu na to da se fotografišu i ispričaju mi kratku priču o svom ljubavnom životu, ja sve to zapišem i objavim na stranici Zaljubljeni Beograđani.

Mladi su izuzetno raspoloženi da se fotografišu i ispričaju nešto o sebi, dok starija populacija stvara određeni ‘zid’ kada čuju da će se fotografije pojaviti na stranici na Fejsbuku, ali nekada i pristaju na tako nešto,“ kaže Emilija.

Emilija Rakić navodi da je do ideje za rad na ovoj stranici došla jer smatra da  treba  staviti akcenat na zaljubljene i na ljubav uopšte – jedinu stvar koja nas zaista ispunjava.

 

Ona kaže i da ju je posebno dirnula i rasplakala priča veoma starog bračnog para koji je zajedno od sedmog razreda osnovne škole. Nisu želeli da se fotografišu, ali je stari gospodin rekao da je, nakon dugog i ispunjenog zajedničkog života, trenutno njegova jedina želja da on bude taj koji će prvi otići sa ovog sveta, jer ne bi mogao ni jedan jedini dan da živi sa saznanjem da je ljubav njegovog života zauvek otišla i da je više nikad neće videti.

Samsung Galaxy Fudbalski „dream tream“ u reklami za Samsung Galaxy St. Indie rok kafa koju je inspirisala St.Vincent 100 Happy Days Možete li biti srećni 100 dana za redom? Preslatke bebe sa obrvama Smešne bebe sa nacrtanim obrvama – novi internet fenomen