0-11
KULTURA · fotografija

Turski umetnik Ugur Galenkuš stvara zanimljive parove fotografija koji prikazuju dva dela naše planete koji ne mogu biti različitiji. U jednom caruju mir, prosperitet i bezbrižnost, dok u drugom vladaju rat, nemaština i permanentna neizvesnost.

Budući da se njegova domovina nalazi veoma blizu ratnih područja na Bliskom istoku, Ugur je primetio kolikoj patnji je izloženo tamošnje stanovništvo u odnosu na razvijeni svet gde je život značajno lakši. On je odlučio da taj kontrast prikaže na slikovit način pa je napravio kolaže scena u dva različita sveta, ali tako da se one vizuelno što bolje uklope. U našoj galeriji možete videti delić njegove sada već prilično bogate kolekcije kolaža, dok je ostatak dostupan na Ugurovom Instagram profilu.

Rat i mir: Kolaži koji savršeno ilustruju kontrast između dva svetaOtvori galeriju
cover www.walesartsreview.org, www.pinterest.com, www.pinterest.com i www.sfmoma.org Pogled kroz objektiv: Žene koje su promenile vizuru sveta Nenad Marjanovic Izložba fotografija „Iron Ladies“ u Marsh Open Space-u photo-1507552967115-8fb65e2c79cc Influenseri otkrivaju kako napraviti savršenu fotografiju na Instagramu page-cover345 Lepota ljudskih pokreta na nadrealnim fotografijama ·