Razbijanje modnih mitova
PULS GRADA · moda

Pravila se u modnom svetu neprekidno menjaju, dobro je ako jedno od njih potraje i čitavu sezonu, iz čega bi se dalje moglo zaključiti – ako pratite modu, morate da prekršite neke njene zakonitosti.

Na mnoge se modne savete već u narednom godišnjem dobu zaboravlja, ali neka su uvek prisutna, a možda bi svima bilo lakše kada bismo ih se lišili. Vreme je da razbijemo osam najčešćih mitova o stilu:

Mit 1: Nikako bela za posao

Nekako se podrazumeva da je bela idealna za plažu, kupaći kostim, ili šetnju po parku ukoliko svoj omiljeni beli džemper prebacite preko ramena…vreme je da takav mit razbijemo, jer će bela sledeće sezone biti „in“ i kada je reč o kaputima, vunenim kostimima i svim odevnim predmetima neophodnim u jesen/zima kolekciji.

Mit 2: Torba mora da se slaže sa cipelama

Nema potrebe da drhtite nad tim cipelarnikom, kombinovanjem asesoara uvek ste u prednosti u odnosu na svedenu varijantu od dve boje.

Mit 3: Izbegavajte uparivanje printova

Pruge ili tufne, leopard ili neka druga egzotična šara trenutno su veoma popularne, a kombinovanje dva printa istovremeno poslednje sezone najbolji je street style trend!

Mit 4: Crno i teget ne idu zajedno

Ako na ovoj fotografiji vidite išta vredno negativnog komentara budite slobodni da ovaj mit ne razbijate. Iskreno, ove dve boje se tako lepo mogu zajedno kombinovati da nema razloga da se ustežete.

Mit 5: Metalik i šljokice nisu za dan

Ostavite mini haljinu sa šljokicama za noć sa drugaricama, ali nemojte sebe ograničavati na svedeno, ako imate detalje koji svetlucaju i privlače pažnju. Najbolje je kombinovati jednostavno i neobuzdano, čak i tokom dana.

Mit 6: Niskim ženama ne stoje duge haljine i suknje

Dobar krojač je jedna od obaveznih stvari koju morate da imate u 21. veku, jer takav umetnik će znati kako da određeni komad prilagodi baš vašoj konstituciji.

Mit 7: Ne idu čarape na sandale

Kad imate salonku ili sandalu sa otvorenim prstima slobodno nosite hulahopke, ali tako da bojom kontrastirate obuću.

Mit 8: Ne mešajte srebro i zlato

Kao i za pravilo kombinovanja crnog i teget, zvuči kao da je staro vekovima, a reč je o starom mitu koji je vreme da napustimo. Dopustite sebi da to ove sezone bude vaš guilty pleasure.

Retro Chic Stil koji ne bledi vremenom louis vuitton Nova kampanja za Louis Vuitton Beyonce DIESEL oblači Beyonce na turneji „On the Run“ ultimate birkenstock Trend: Birkenstock obuća · · · · · ·