Milkshake_lead-1_izbz5w
PULS GRADA · kulinarka

Vikend je idealan da oživite nostalgična sećanja i prizovete retro „vajb“. Stanete na rolšue, pustite ploču, nabacite viklere i crveni lak, i napravite ukusni milkšejk. Još bolje, pozovite prijatelje, pa svako neka smućka svoj, i nastaće pravi milkšejk parti.

Ko ne voli sladoled i slatkiše, taj retko šta može i da voli. Ne dozvolite da vas išta i iko spreči da ih konzumirate. Hladno vreme, treba da krenete u teretanu, držite dijetu..? Koga je još briga! Vi u inat svima napravite milkšejk, a pogledajte u koracima detaljan recept.

Sladoled

Dve do tri kašike sladoleda po čaši biće dovoljne. Klasičan, i možda najbolji izbor, jeste sladoled od vanile. Vi naravno možete staviti koji god vam je favorit, ali ono što vam vanila pruža jeste dobra baza u koju ćete onda dodati sirupe, voće, slatkiše… Neka sladoled obavezno bude kvalitetan, a pustite ga da malo smekša, mada zapamtite da mora ostati hladan.

Mleko

Kako bi milkšejk bio dobre gustine, ne treba da dodajete puno mleka. Uz tri kašike sladoleda, biće dovoljna četvrtina šolje mleka. Nakon što promešate, dospite po potrebi. Preporučuje se kravlje punomasno mleko. Egzibicije poput kokosovog, bademovog i nemasnog mleka ostavite za neku drugu priliku.

Ukusi

Ovde počinje da biva zabavno, jer igrajući se kombinacijom ukusa, svaki put možete da napravite drugačiji milkšejk: čokoladni sirup za klasični i kod dece omiljeni milkšejk, zatim sirup od višnje za pravi retro damski ukus, ili sa dodatkom ohlađene kafe za oštriji milkšejk, koji će vas prodrmati i ulepšati radne sate. To su samo neki od standardnih predloga; na vama je da se zabavite isprobavajući i druge.

Dodaci

Nećete se zaustaviti samo na dodavanju omiljenog topinga, pa idemo dalje! Sledeći nivo jeste odabir slatkiša, kekseva, čokolada i voća koji će takođe ići u milkšejk. I sada je trenutak da pustite mašti na volju. Jagode i oreo keks su nezaobilazan par za milkšejk, jer mu u isto vreme daju i teksturu i svežinu. Možda banane i čokoladne bananice. Spekulas keks i cimet. Kora od rendane pomorandže i crna čokolada. Puter od kikirikija sa vrućim sosom od čokolade. Više volite maline, borovnice, druge kekse i čokoladice (poput onih sa kokosom i karamelom). Praktično, sve što vam padne na pamet ubacite u milkšejk; nema pravila.

Mešanje

Sada, kada ste izabrali sve što ide u vaš milkšejk, porazmislite o teksturi. U blenderu sameljite sve vaše dodatke u vidu voća, keksa i čokolada. Brzo dodajte mleko i sladoled, i opet izmiksujte. Vidite, da li želite da ostanu komadići, ili da sve bude glatko i ujednačeno, pa u odnosu na to procenite vreme i sistem blendiranja.

Čaša

Svaki detalj je važan, pa tako i u slučaju vašeg milkšejka. Najbolje su starinske, retro čaše nalik kornetu, koje se šire ka vrhu. Ne samo da će u njima milkšejk izgledati autentično, već vam ostaje dovoljno prostora na vrhu za šlag i ukrašavanje.

Šlag

Šta bi bio milkšejk bez planine od šlaga na vrhu. Preporučujemo da ga sami umutite koristeći slatku pavlaku (prethodno dobro ohlađenu), a da izbegnete one iz kesica i u spreju. Ako ste lenji, niko vam neće zameriti i da malo varate, ali bez obzira na kaloričnost ovog magičnog napitka, nikako nemojte preskočiti ovaj korak.

Ukrasi

Milkšejk bez trešnjice na vrhu nije milkšejk. Pored nje, naglasite šta je još unutra. Znači, zadenite komadić keksa ili jagodu na obod čaše, prelijite sa još malo čokoladnog sirupa, i obavezno pospite jestive šarene perlice, nalik konfetama. Nedostaju vam još samo lepa slamka na pruge i kašičica sa dugačkom drškom.

Domaći After Eight Recept za domaće After Eight čokoladice ki Recept: Oreo kokice buki Recept: Bounty torta Rudolf i kapkejkovi Rudolf van Ven: Doktor za kapkejkove savetuje · · · · · ·