ahmed-ashhaadh-337500_cover
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Ako ste mislili da ste specifični zato što ponekada pustite suzu posle seksualnog odnosa sa vašim dragim, grdno se varate. Po jednom istraživanju procenjeno je da je čak 46% devojaka godišta od 19 do 25 bar jednom zaplakalo posle seksa, dok je 5% bilo depresivno nakon istog.

Seksualni terapeut Jan Kerner je ponudio nekoliko razloga koji objašnjavaju ovaj čudni fenomen. On smatra da istinu treba tražiti u hemijskim procesima koji se dešavaju tokom vođenja ljubav.

Naime, seks i orgazam dovode do lučenja hormona oksitocina, koji izaziva osećaj blaženstava, ali i pojačane emotivnosti i želje za bliskošću sa drugim ljudima, posebno kod žena.

U modernim vezama bez obaveza, zadovoljstvo seksualnog odnosa nije dovoljno da nadomesti emotivnu bujicu koja sledi, ako odgovarajuću telesnu bliskost između osoba ne prati i prava privrženost i ljubav.

Nažalost, do plakanja nakon seksa može doći i u dugim i relativno srećnim vezama. U tom slučaju ono signalizira nezadovoljstvo trenutnim stanjem zajedničkog života. Kada je to u pitanju, najbolje što možete učiniti je da odmah razjasnite sa vašim partnerom sve nesuglasice. Odugovlačenje neizbežnog nikome ne ide u korist, posebno ne vama.

Ako niste sebe pronašli u ovim primerima, a pitate se zašto plačete posle vođenja ljubavi iako ste srećni, svoju znatiželju možete zadovoljiti posetom seksualnom terapeutu. U svakom slučaju ne morate mnogo da brinete, budući da je to savršeno normalno i uobičajeno i neretko nema neku dublju psihološlu pozadinu.

coverorgazam Portreti žena pre i posle orgazma pagecovermame Mamama nije lako tumblr_oxpej6pvLK1tc3dsmo1_1280 Da li se stidite kada kupujete ljubavne romane pred drugima? FTV_0899cover Venčanje iz snova u hotelu Holiday Inn · · · · · ·