Razzmatazz
PULS GRADA · lepota

U moru različitih kozmetičkih preparata, poznatih i manje poznatih brendova, žene već dugo tragaju za onim što bi odgovaralo baš njihovom tipu kože, često ne znajući šta se sve krije iza etikete sa velikim brojem sastojaka (za koje niste sasvim sigurni čemu služe i koje „blagodeti“ će vam doneti). Međutim, ohrabrujuća je činjenica da je sve više žena (ali i muškaraca) prepoznaje značaj i prednosti kozmetičkih sredstava na prirodnoj bazi. Jedna od njih je i Adrijana Glavina, jedina ovlašćena zastupnica poznatog engleskog brenda Razzmatazz u Srbiji, čije ćete proizvode pronaći u prodavnici „Kuća finih mirisa“ u Nevesinjskoj ulici, u srcu Vračara.

Prijatan ambijent, prepun boja i proizvoda za svačiji ukus, prve su stvari koje ćete primetiti. Nakon toga sledi prepuštanje mirisima i razgovor sa vlasnicom prodavnice.

Iako po profesiji pedagog, Adrijana je odlučila da svoje znanje i veštine usmeri ka stvaranju kozmetičkih proizvoda na prirodnoj bazi. Njen cilj bio je da ljudima koji vode računa o svojoj koži, a imaju problem da pronađu adekvatne preparate, pruži informacije i proizvode koji će im odgovarati. Kada je otvorena, pre deset godina, bila je to prva prodavnica ove vrste u Srbiji.

Nakon dvogodišnjeg kursa u Razzmatazz-u, u Engleskoj, Adrijana je počela sa pravljenjem proizvoda za koje koristi najkvalitetnije sirovine koje se dopremaju iz Engleske. Najveći problem kada uđete u ovu prodavnicu, jeste koji proizvod da odaberete: da li scrub sapun sa lufa algama, jelly sapun za decu, čvrsti šampon za kosu (koji je u formi sapuna, a pravljen je po specijalnoj recepturi sa kombinacijom eteričnih i baznih ulja), neki od sezonskih butera za telo, ili pak neku od sveća za masažusensual, relax ili elixir. Takođe, u Kući finih mirisa možete dobiti i namenski pravljene kreme za lice. Prema rečima naše sagovornice, svaka žena je svet za sebe, te se primenjuje sistem kraljevske kozmetike – jer svačija koža zahteva drugačiju negu. Kada su u pitanju sirovine koje se koriste, najčešće su to alge, shea butter, različita etarska ulja…

Na pitanje ko su žene koje koriste Razzmatazz kozmetiku, dobili smo vrlo konkretan i jasan odgovor: Samosvesne žene – one koje znaju šta žele, poštuju svoju kožu i vode računa o njoj. A među njima je najviše lekara, što Adrijana smatra najvećim komplimentom.

Lista proizvoda koje možete pronaći u ovoj vračarskoj prodavnici još je duža, a naš predlog je da se zaputite u Nevesinjsku 5, i doživite sasvim drugačije iskustvo kupovine kozmetike.

Zaštita od sunca Nekoliko saveta za zaštitu kože lica od sunca Narandžasti karmin Karmini za leto MAC kozmetika M•A•C kozmetika sada i kod nas Dodir Pariza Dodir Pariza na Beogradskom sajmu