Trap Game
U VAZDUHU · urban flash

Testirajte svoje veštine, timski rad i detektivski duh – u Beogradu i Novom Sadu. Po uzoru na gradove sveta, i kod nas je počela „real life‟ igra u kojoj pobeđujete ako uspete da prevaziđete prepreke, rešite misterije i oslobodite se iz zaključane sobe

Uživate u detektivskim romanima, serijama, filmovima i video-igrama. Maštate o tome da ste nepobedivi agent za koga ne postoje nerešivi zadaci. Obožavate takmičenja, nadmetanja, dokazivanja, mozganja. Ubeđeni ste da biste upravo vi i vaši prijatelji bili najbolji istraživački tim na rešavanju komplikovanih, zagonetnih misterija. Dragi nikad otkriveni talenti… konačno imate priliku – pokažite se!

Beograd

Trap Belgrade je „real life escape room‟ s licencom jedne od najvećih i najuspešnijih evropskih franšiza. Ova neverovatna avantura, nakon Budimpešte, Berlina, Praga, Krakova, Pariza, pretenduje da i u Beogradu bude omiljena zabava za porodice i prijatelje, studente, kolege, „gejmere“, kao i turiste željne novih izazova i iskušenja.

„Real-life escape room‟ prvobitno je bio onlajn igra, a onda je taj virtuelni svet dobio svoju real-life verziju, koja je narasla do globalnog fenomena za kojim je poludeo čitav svet. Igra je smeštena u enigmatski prostor, u neobično okruženje, savršeno za testiranje veština, uz dobru zabavu. Zaključani u Trap Belgrade zagonetnoj sobi, timovi imaju 60 minuta da se iz nje izbave, a da bi to učinili, potrebno je da pronađu tragove, otkriju tajne kodove, reše različite zagonetke, deaktiviraju bombu i „pobegnu‟, koristeći pre svega svoju kreativnost i zdrav razum.

Trap Belgrade je originalan izvor vrhunske zabave i testiranja vijuga, ujedno dobra prilika i za tim-bilding, jer uslovljava igrače na komunikaciju, zajednički rad i timsko delanje, zabavu, i na kraju – ostvarenje cilja.

Tim mogu činiti grupe od dvoje do petoro ljudi, svih uzrasta. Cena je 4.000 dinara za tim od dva ili tri igrača, i 5.000 dinara za tim od četiri ili pet igrača, i odnosi se na celu grupu, a ne na pojedinačne igrače.

http://www.trap.rs

FB/TrapBelgrade

Escape Game – Pratite instrukcije i otvorite um, i sve će biti u najboljem redu, kažu osnivači Escape Game-a na Novom Beogradu. Savetuju i objašnjavaju da je za uspešnost u igri potrebno da bar jedan od članova tima poseduje osnovno poznavanje engleskog jezika i osnovnih matematičkih operacija. Sobe su veličine do 30 kvadratnih metara. Dovoljno da se ceo tim čuje međusobno, a da ipak ne dolazi do sudara. Ako ste klaustrofobični, sami procenjujete da li je ovo igra za vas. Ukoliko ne znate šta da radite Game Master je tu da vam dâ smernice. Iz sobe se može izaći i pre kraja igre. U sobu se može poneti i mobilni telefon. Pre ulaska u sobu treba otići u toalet i ne ulaziti gladan. Ne želite da vas ometaju trivijalne stvari. Planirajte odlazak na piće nakon igre. Biće vam potrebno za sabiranje utisaka. Važno je mudro upravljati vremenom – činiće vam se da imate sve vreme ovog sveta u prvih 30 minuta. A onda stvari postaju haotične!

Escape Game Beograd igračima nudi dve sobe:

Soba „Misterije‟ – Jedan sat, jedan cilj, jedan izlaz! Old school originalna postavka igre bega iz sobe u kojoj vas čeka niz problemskih situacija koje treba otkriti, rešiti i povezati, a sve u rustično mističnom okruženju klasične Escape Game detektivske uloge. Za uspešno rešavanje i izlazak iz sobe, biće vam potrebna jedna moć i dve vrste oružja. Moć timskog rada i najsmrtonosnije oružje od svih – mozak i zdrav razum. A oslobađanje vašeg unutrašnjeg detektivskog njuha takođe može biti od pomoći.

Nivo težine: srednje visoki

Faktor pobede: timski rad

Broj igrača u timu: 2-5

Savet: Budite, igrajte i dišite kao tim

Poželjne osobine i veštine: brzina, logika, dobro rasuđivanje

Soba „Laboratorija‟ – Potpuno novi koncept logičkog izazova u kome ćete biti zaključani u sobi… ili sobama, s puno zadataka koje treba rešiti. Laboratorija ludog naučnika je mesto na kome je vaš cilj da u roku od 60 minuta istražite tajnu laboratoriju, otkrijete misteriju projekta na kom je radio ludi naučnik i naravno… pobegnete iz sobe!

Nivo težine: visoki

Faktor pobede: eksperimentatorski duh

Broj igrača u timu: 2-4

Savet: Poželjno ne nositi štikle

Poželjne osobine i veštine: agilnost, preciznost, pronicljivost

www.escapegame.rs

FB/Escape Game Beograd

Novi Sad

Escape room – prvi put u Srbiji, Escape Room pokrenut je u Novom Sadu, i do sada je apsolutno začarao kako svoje stanovnike, tako i turiste. Organizatori uspeh ovog vida zabave objašnjavaju činjenicom da se za razliku od knjige, filma ili video-igre, u avanturi ovde zaista i učestvuje, i to svim čulima, u realnom svetu – pred izazovom ste da uposlite sve svoje veštine i inteligenciju da biste rešili niz logičkih problema i pobedili sobu, za šta imate sat vremena. Morate sarađivati i biti dobro uigran tim, a ako ni to nije dovoljno, možete tražiti pomoć – game masteri (vodiči) su tu da pomognu i daju smernice ako je potrebno.

Iako su igre osmišljene tako da budu uzbudljive za oba pola i sve uzraste, i namenjene svima koji vole da se zabave i rešavaju logičke igre, da biste uspešno rešili zadate probleme potreban je određeni nivo opšte kulture i osnovnih znanja, tako da se Escape Room ne preporučuje mlađima od 15 godina. Nije potrebna nikakva posebna garderoba ni oprema, kao ni fizička snaga, ali jesu logičko razmišljanje, opažanje i pretraživanje.

Pre početka igre dobijate instrukcije o pravilima, a instruktori vas takođe uvode u priču same sobe. Svaka soba je dizajnirana da ne bude laka, ali ni nerešiva. Na pitanje: „Šta ako ne uspemo da rešimo sobu?”, Novosađani se smeškaju: „Onda ostajete zaključani u sobi zauvek!” Šalimo se… I dalje ćete doživeti nezaboravno iskustvo čak i ako ne rešite sobu – to vam garantujemo. A ako baš želite da rešite sobu, možete se vratiti i probati ponovo.

Novosadski Escape Room nudi dve sobe – banku i bunker. U prvoj ste stavljeni u ulogu lopova koji žele da opljačkaju banku, dok bunker od vas stvara tajne agente koji su u misiji spasavanja sveta. U pripremi im je, kažu, i treća.

www.roomescape.rs

FB/RoomescapeNoviSad

The School of Life Razgovor u The School of Life: Šta nam najviše nedostaje? Ovo je dan posvećen mačkama Ovo je dan posvećen mačkama Brade Svetsko takmičenje za bradonje i brke Aye-aye (Daubentonia madagascariensis) on a palm frond, Masoala Peninsula, Madagascar, Africa Ta divna stvorenja, malo sutra: Pet najružnijih životinja na planeti