buki
PULS GRADA · kulinarka

Šta je slađe od čokoladica? Bounty torta! Ona će zadovoljiti i najveće kritičare slatkiša i najveće uživaoce poslastica. A za pripremu treba malo vremena i još manje kulinarskog umeća.

Kolači i torte domaće proizvodnje su na ceni. Zato smo odlučili da vas naučimo kako da pripremite jednu sjajnu tortu za koju vam rerna uopšte nije potrebna. Ovako laka priprema se ne propušta!

Sastojci za bounty tortu:

Za kolač:
250 gr keksa
30 gr kokosovog brašna
20 gr kakaa
150gr maslaca

Za krem:

120 gr kokosovog brašna
250 gr krem sira
120 gr šećera
100 ml mleka
250 ml šlaga
50 gr maslaca

Za preliv

200gr čokolade
100 ml slatke pavlake

Priprema:

U početku sameljite keks i dodajte kokosovo brašno, istopljeni maslac i kakao. Rasporedite testo u okruglu tepsiju (prečnika 24cm) podmazanu maslacem i stavite u frižider. Zatim pređite na krem. Na umerenoj temperaturi u loncu mešajte maslac, kokosovo brašno, šečer i mleko, i tako dok se ne sjedini. Zatim dodajte krem sir. Neka se hladi oko pola sata dok se keks ne stvrdne. Zatim dodajte malo mleka i sve promešajte. Rasporedite i ovu smesu u pleh i vratite sve zajedno u frižider.

Nakon ovog ostaje samo priprema preliva. Mešajte slatku pavlaku i čokoladu na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite sve tokom noći u frižideru. Prijatno!

Rudolf i kapkejkovi Rudolf van Ven: Doktor za kapkejkove savetuje Idealna užina: Domaća bonžita od crne čokolade Idealna užina: Domaća bonžita sa crnom čokoladom recept Brownie cheesecake će vas oduševiti Lorejn Paskal Lorejn Paskal sprema za vas jaja benedikt sa Holandez sosom · · ·