Čokoladna torta sa malinama
PULS GRADA · kulinarka

Stižu nam uskršnji praznici, pa je pravo vreme da se isplanira kako će da izgleda trpeza tokom ovih svetih dana. Sa naše strane potrudili smo se da vam damo ideju za veoma ukusan dezert: čokoladnu tortu sa malinama. Sigurni smo da će se ovaj recept svideti vašoj porodici i dati svoj doprinos idiličnoj prazničnoj atmosferi. Uživajte!

Sastojci za testo:

•          250 g President Gastronomique maslaca, plus dve kašike za podmazivanje tepsije

•          150 g kvalitetne crne čokolade (70% kakaa)

•          300 g šećera u prahu

•          6 jaja

•          150 g brašna

•          prstohvat soli

•          4 supene kašike kakao praha

Sastojci za fil:

•          1 i1/2 šolja šećera u prahu

•          4 šolje nezaslađenog kakao praha

•          50 g President Gastronomique maslaca

•          1/2 šolja kremastog sira

•          1/3 šolje neutralne pavlake

•          400 grama malina

Priprema:

Istopite čokoladu na pari, zajedno sa President maslacem i šećerom. Ostavite smesu da se ohladi, dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom na najvećoj brzini. Zatim dodajte brašno i prstohvat soli. Podmažite tepsiju maslacem i pecite 50 minuta na 180°C. Kad se testo sasvim ohladi presecite ga na dva jednaka dela. U posudi umutite šećer, kakao, President maslac, kremasti sir i neutralnu pavlaku. Smesu mutite mikserom dok ne postane laka i penasta. Odvojte 1/2 šolje malina i umutite ih u blenderu. Pastu od malina dodajte u fil smesu.

Stavite jedan deo testa na podlogu za torte, nanesite fil smesu, oko 3 santimetra. Drugi deo testa položite na prvi i ostatak smese razmažite po celoj površini preostalog testa. Po želji malinama ukrasite tortu.

Krofne domaće Recept: Najbolje domaće krofne čorba od krompira i praziluka Recept: Čorba od krompira i praziluka Chicken Tikka Recept: Chicken Tikka Tiramisu - najbolji na svetu Recept: Najjednostavniji i najbolji tiramisu