čorba od krompira i praziluka
PULS GRADA · kulinarka

Kada govorimo o ishrani, neka ovo ne bude ponedeljak koji označava okretanje novog lista, ovaj dan je samo još jedan dan kada jedete zdravu i ukusnu hranu.

Pijace su sve bogatije šarenim i svežim povrćem, ali mi vam danas nudimo recept za jako jednostavnu, a veoma ukusnu čorbu koju možete spremiti od nekoliko sastojaka koje uglavnom i imate u svom frižideru.

Sastojci:

  • 4  krompira
  • 2  praziluka
  • 2 manja celera ili jedan veći
  • 2  crna luka
  • 2  lovorova lista
  • 3 dl pilećeg bujona
  • 50 g maslaca
  • majčina dušica
  • so, biber
  • 2.5 dl kisele pavlake

Iseckajte krompir i celer na približno jednake kockice, a praziluk na kolutiće. Na puteru propržite crni luk, a zatim dodajte praziluk i ostalo povrće. Dodajte pileći bujon, sačekajte da provri, zatim smanjite temperaturu, dodajte lovorov list, so, biber i kuvajte dok povrće ne omekša. Sklonite šerpu sa vatre, ispasirajte povrće štapnim mikserom, u zavisnosti od gustine dodajte još malo vode, a zatim i kiselu pavlaku.

Čorbu servirati sa rendanim sirom pekorino.

Chicken Tikka Recept: Chicken Tikka Tiramisu - najbolji na svetu Recept: Najjednostavniji i najbolji tiramisu red velvet cupcakes Recept: Red velvet cupcakes Pesto Recept: Pet načina da napravite pesto sos