Ovsene pahuljice - mešavine
PULS GRADA · kulinarka

Možda do sada niste imali dobru ideju ili dovoljno volje da pretražite internet i pronađete odgovarajuću kombinaciju zdrave hrane i ukusa koje volite. Ukoliko ste svesni zdravih odlika ovsene kaše možda je pravi trenutak da se upoznate sa ovim slasnim kombinacijama koje ovu zdravu kašicu kombinuju sa slatkastim ukusima koje mnogi vole. Pronađite svoju omiljenu kombinaciju i doručkujte zdravo i bez griže savesti.

Kako da napravite ovsenu kašu:

1. Kombinujte ovas sa jednakom količinom omiljene tečnosti, dakle ukoliko se odlučite za 100 grama ovsenih pahuljica i mleko na primer, onda uzmite 100 ml mleka. Sve moguće tečnosti dolaze u obzir – jogurt, obrano mleko, sok, jedino što je važno da poštujete jeste odnos 1:1.

2. U tako pripremljenu kašu dodajte začine, zaslađivače ili sušeno voće koje najviše volite.

3. U staklenu posudu sipajte sadržaj i ostavite da sadržaj odstoji najmanje 3 sata, ili preko noći, kako bi ovsene pahuljice pokupile sokove iz ostalih namirnica. Najbolje je da kašicu pripremate u tegli.

4. Ujutro kaši dodajte seckano sveže voće, orašaste plodove ili druge sastojke koje naročito volite, a kako biste otkrili čime sve možete da obogatite vaš doručak, mi vam nudimo najslađe odgovore u sklopu naše galerije.

Šumsko voće i ovsena kašaOtvori galeriju
Čokoladna torta sa malinama Recept: Čokoladna torta sa malinama – parče raja na vašoj uskršnjoj trpezi Krofne domaće Recept: Najbolje domaće krofne čorba od krompira i praziluka Recept: Čorba od krompira i praziluka Chicken Tikka Recept: Chicken Tikka · ·