Kolač od maline i badema
PULS GRADA · kulinarka

Možda ste već napravili džem od malina, pa vam predlažemo kako možete da ga iskoristite u jednom ukusnom kolaču.

Sastojci

Za glazuru:

60 g maslaca

bademi

1 kašičica paste ili ekstrakta vanile

1 šoljica šećera

2 kašike mleka

Za osnovu:

150 g maslaca

100 g šećera

1 kašičica vanile

40 g kukuruznog brašna

220 g običnog brašna

džem od maline

Za glazuru

U činiju za kuvanje ubacite maslac i dodajte bademe iseckane na listiće, vanilu, šećer i malo mleka. Istopite sve na blagoj vatri dok ne postane gusto i sirupasto a zatim ostavite da se ohladi.

Za osnovu

Uzmite maslac, isecite ga na kriške, ubacite u posudu za mikser. Dodajte šećer i malo vanile. Promešajte. Prosejte kukuruzno i obično brašno. Promešajte. Smesu zatim prebacite u podmazanu posudu obloženu papirom za pečenje. Ravnomerno utisnite smesu i pecite u rerni 12 minuta na 180 stepeni celzijusa ili dok ne porumeni. Kad se smesa ohladi, premažite je džemom i odozgore stavite ohlađenu glazuru i nežno utisnite. Ubacite ponovo sve u rernu da se peče 25 minuta na 180 stepeni celzijusa.

Ovas Pet načina da jedete ovsene pahuljice Mlečni sorbe sa sosom od jagode Recept: Mlečni sorbe sa sosom od jagoda Salata od patlidžana Recept: Salata od patlidžana Malina Recept: Čokoladna torta sa malinama