Libanska salata
PULS GRADA · kulinarka

Ova osvežavajuća salata je idealni obrok tokom radnog dana, jer će vas zasititi, ali neće usporiti tempo vaših aktivnosti.

Sastojci

2  krastavca

4  paradajza

2 supene kašike pinjola

4 struka mladog luka

0.5 veze sveže nane

2  zelene paprike

2  crvene paprike

1  zelena salata

1  fokača hleb

maslinovo ulje

Za pesto sos

1 čen belog luka

30 g parmezana

8 supenih kašika maslinovog ulja

so i biber

Zapecite pinjole sa prstohvatom soli u tiganju dok ne promene boju. Isecite krastavac na kockice. Paradajz takođe isecite na kockice, ali tek nakon što odstranite unutrašnjost. Mladi luk isecite na kolutiće.

Isecite 1 zelenu i 1 crvenu svežu papriku na tanke trake, nakon što ih očistite od semenki. Druge dve paprike ispecite. Isecite i njih na trake. U činiji pomešajte paradajz, krastavce, listove zelene salate, sirove i pečene paprike, luk i listiće nane.

Za pesto sos u drvenoj posudi izdrobite pinjole, listiće bosiljka, oljušten čen belog luka i 1/3 fino izrendanog parmezana. Posolite i pobiberite. Dodajte maslinovo ulje.

Iseckajte hleb na kockice i propržite ga u tiganju sa uljem oko 4 minuta, dok ne postane hrskav. Dodajte pesto sos u proprženi hleb i promešajte. Na kraju, dodajte proprženi hleb sa pesto sosom u salatu. Odozgo narendajte ostatak parmezana.

Salata Recept: Hladna salata od povrća (Cole Slaw) Kolač od čokolade i badema Recept: Kolač od čokolade i badema Kolac Recept: Čokoladno čudo Skuša na mediteranski način Recept: Skuša na mediteranski način