Riba sa pastom od maslina i mocarelom
PULS GRADA · kulinarka

Proleće, zvanično, još nije stiglo. Ali to ne znači da ne možemo da donesemo ukuse i mirise, koji asociraju na tople predele, u naše tanjire.

Nedeljni ručak je savršena prilika da probate ovo mediteransko jelo.

Sastojci

800 g fileta lososa

8 kriški mocarele

So i biber po želji

Za pastu od maslina

1 šoljica crnih maslina bez koštice

0.5  crvene ljute paprike

3 fileta sardele

1 struk ruzmarina

1 kašika maslinovog ulja

Za garniranje

1 pakovanje mešavine raznih salata

čeri paradajz

2 čena belog luka

1  limun

3 fileta sardele

2 kašičice ljutog senfa

2 kašičice Vuster sosa

150 ml maslinovog ulja

so po ukusu

Iseckajte ribu na četiri komada, posolite i pobiberite. Pazite sa količinom soli, jer je pasta od maslina već dovoljno slana. Pomešajte masline, paprike, filete sardele, listiće ruzmarina, maslinovo ulje i pasirajte dok ne dobijete pastu. Preko svakog komada ribe stavite pastu od maslina, a odozgo mocarelu i grančice ruzmarina.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Poređajte ribu u pleh i pecite oko 10-15 minuta.

Za to vreme pripremite salatu. U drvenoj posudi istucajte filete sardele i beli luk, posolite, dodajte narendanu koru limuna, sok od limuna, senf, maslinovo ulje i Vuster sos. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Vegetarijanski kari Recept: Vegetarijanski kari iz Kerale Rižoto od pečuraka Idealno zimsko jelo – rižoto od pečuraka Detox čorba Detox čorba idealna posle praznika Kolač od čokolade i badema Recept: Kolač od čokolade i badema