Salata od spanaća, cvekle i sira
PULS GRADA · kulinarka

Ova salata može da bude prilog piletini i ribi sa roštilja, ali sasvim dobro funkcioniše kao i obrok za sebe.

Sastojci

30 g bejbi spanaća (ako ne možete da pronađete mladi spanać i rukola odlično ide u ovoj kombinaciji)

150 g belog sira

1 mala glavica skuvane cvekle

1 šaka oraha

Za preliv

3 kašike maslinovog ulja

1 čen belog luka

1 kašika ljutog senfa

2 kašike balzamiko sirćeta

1 kašičica meda

Korijander (seme)

U činiji pomešajte beli luk, so, med, senf, prelijte sirćetom i maslinovim uljem. Ponovo promešajte i dodajte cela semena korijandera.

Iseckajte sir na male kockice, a skuvanu cveklu na tanke kriške.

U činiju za posluživanje servirajte spanać, dodajte kockice sira, orahe i cveklu.

Prelijte prelivom i poslužite.

Riba sa pastom od maslina i mocarelom Recept: Riba sa pastom od maslina i mocarelom Vegetarijanski kari Recept: Vegetarijanski kari iz Kerale Rižoto od pečuraka Idealno zimsko jelo – rižoto od pečuraka Detox čorba Detox čorba idealna posle praznika