robin-hood-snow-white
KULTURA · film/TV

Dizni je danas jedna od najvećih kompanija u industriji zabave, ali kao i svi velike korporacije, počeo je vrlo skromno. Iako su već sredinom 20. veka bili globalno poznati po svojim crtanim filmovima, i dalje su morali da vode računa o finansijskoj strani posla i gledaju da ne prebace budžete namenjene individualnim projektima. Ne treba zaboraviti i da je u to doba animacija bila na znatno primitivnijem nivou i zahtevala je mesece i godine predanog rada ilustratora kako bi izgledala savršeno.

Na primer, na dugometražnom crtanom filmu Snežana i sedam patuljaka (1937) je radilo čak 570 ilustratora čitave tri godine!

Iz tog razloga nas nimalo ne iznenađuje da su ljudi iz kompanije Dizni ohrabrivali svoje autore da u novim crtanim filmovima recikliraju scene iz starih. To se dešavalo godinama, a da niko nije posumnjao da nešto nije u redu. U eri interneta, međutim, nema više tajni i sada smo u prilici da vam kao dokaze pružimo uporedne prikaze gotovo identičnih scena iz različitih Diznijevih crtaća.

Robin Hud (1973) i Snežana i sedam patuljaka (1937)Otvori galeriju
Supermeni Heroji sa Kriptona: 10 glumaca koji su glumili Supermena Kada dođu svinje “Kada dođu svinje“ premijerno na Festivalu autorskog filma Mindhunter „Mindhunter“: Kad serije stvarno pariraju filmovima pagecover 5 glumačkih zvezda koje su otpuštene tokom snimanja poznatih filmova · · ·