vintage-alcohol-adverts_cover
U VAZDUHU · flešbek

Čini se da se kompletna marketing strategija svih prodavaca alkoholnih pića u dekadama ’60-ih, ’70-ih i ’80-ih svodila na jednu rečenicu: žene prodaju alkohol. Bilo da se radilo o pivu ili tekili, postojala je samo jedvna varijanta reklamiranja – staviti lepu ženu u reklamu i smisliti upečatljiv slogan, po mogućstvu neki koji će vam zagolicati maštu.

Nije da smo mi danas nešto mnogo prefinjeniji. Lepe žene nas svakodnevno gledaju sa bilborda (doduše u manje eksplicitnijem izdanju), u reklamama za sve od automobila pa do škola za informatiku, ali znate kako se kaže „Sex sells“. Još ih samo nema u reklamama za bušilice (bio je ovaj spot, pa ko zna…). Naravno, nije da nam to smeta! Pogledajte u našoj galeriji kako je to izgledalo ranije u slučaju reklamiranja alkoholnih pića.

Vintage reklame alkoholnih pićaOtvori galeriju
budapest -city-of-smiles-1930s-1_cover Smejanjem protiv samoubistva – bizarna „istorija“ Budimpešte ’30-ih Marija Kalas (foto:www.cdn28.us1.fansshare.com) Tragična heroina Marija Kalas Ptica dodo (foto: Paul Roget, Getty Images) Ni glupa, ni preteška: Novi izgled izumrle ptice dodo Milena Pavlović Barili (foto:www.findagrave.com) CM retro kutak: Devojka pod čipkanim velom · · ·