book-tree-library-in-old-trunk-sharalee-armitage-1
U VAZDUHU · urban flash

Mada živimo u povezanom svetu gde je praktično celokupno znanje čovečanstva nekoliko klikova daleko, ipak i dalje postoji nešto magično u čitanju knjiga. Ne želimo da se rugamo ljudima koji vole da skroluju i čitaju samo naslove (uostalom, i mi smo ponekad takvi), ali okretanje stranica romana koji zaokuplja našu pažnju je mnogo više ispunjavajuće.

Neprofitna organizacija Little Free Library je osnovana da bi nas podsetila na ovu činjenicu. Njen cilj je da ohrabri ljude da otvaraju svoje male biblioteke na javnim mestima i tako prenesu svoju ljubav za književnost i na pojedince koji do tada nisu bili baš poznati kao knjiški moljci.

Jedna žena iz malog gradića u američkoj državi Ajdaho je odlučila da prigrli njihovu misiju na zaista nesvakidašnji način. Naime, kada su lokalne vlasti zatražile da iz svog dvorišta ukloni drvo staro 110 godina, ona je iskoristila ovu priliku da sačuva deo njegovog stabla i pretvori ga u preslatku mini biblioteku.

Kao što možete da vidite na slici, ovu biblioteku u drvetu čini nekoliko polica sa knjigama koje je moguće besplatno pozajmiti. One su osvetljene i zaštićene prelepim vratima, dok se na vrhu isečenog stabla nalazi krov i fenjer. Složićete se da sve izgleda prilično bajkovito.

Šerli Armitaž Haurd, žena odgovorna za biblioteku, je na svom Facebook profilu objavila da je ovo samo početak i da na proleće planira da je još više unapredi. Željno iščekujemo da vidimo njene nove ideje za promovisanje čitanja, a sudeći po reakcijama ljudi na internetu, nismo jedini koji se raduju ovakvim inicijativama.

collage Kako da prepreku pretvorite u šansu? photo-1516822003754-cca485356ecb 5 razloga zbog kojih će vas ostaviti i žena koja vas ludo voli DwhQMrMUUAAXJtR-cover1 Optička iluzija: Koju životinju vidite na ovoj slici? couple-hs-637x397 Da li treba da živite sa parom? · · ·