Iz vizure auto-mehaničara
fotografija

Američki fotograf Freddy Fabris oduvek je želeo da napravi omaž renesansnim slikarskim klasicima. Godine su prolazile, a prava ideja nije naišla, jer je Fabris imao na umu da kroz fotografiju prikaže istu misao, ali na drugačiji način. Jednog sasvim običnog dana, Freddy je zbog ličnih potreba slučajno nabasao na malenu auto-mehaničarsku radnju, za koju mu je odmah postalo jasno da će biti idealna scenografija za njegove radove inspirisane renesansom.

Izgled i utisak koji slike renesansnih majstora ostavljaju na svoje posmatrače teško je objasniti. Među Fabrisovim inspiracijama je i čuveni holandski slikar Rembrant, koji je ostao i do danas poznat kao tvorac portreta koji su posedovali specifičnu i zapanjujuću psihološku dubinu. Pored ovog klasika „zlatnog doba Holandije“ Fabris je pokušao da odgonetne tajnu Leonarda da Vinčija i Mikelanđela, a složićete se, takav zadatak je mnogo više od tipičnog ili prosečnog.

Ima li klasike, misterije i istinske umetnosti u jednoj naizgled običnoj auto-mehaničarskoj radionici, pogledajte u našoj skromnoj galeriji!

Po uzoru na Rembrantov "Čas anatomije" Otvori galeriju
The Lovers „The Lovers“ – knjiga o onima koji vole Život sa detetom Šta zapravo znači živeti sa malim detetom Nadrealni pejzaži umetnika Jatia Putra Pratama U boj protiv gravitacije Par venčan na Islandu Umesto klasičnog venčanja, put na Island · ·