Kendrik Lamar
PULS GRADA · aktuelno

Poznati američki reper Kendrik Lamar proglašen je za novog dobitnika Pulicerove nagrade. Ovaj događaj je svojevrsni presedan, jer je on tako postao ne samo prvi reper nagrađen u muzičkoj kategoriji Pulicera, već i prvi nagrađeni umetnik koji ne pripada žanrovima klasike i džeza.

Nakon ove objave, mnogi su po prvi put čuli da uopšte postoji Pulicer za muziku. A mnogi su se zapitali i da li Kendrik zaslužuje ovo priznanje. Neka vrsta dokaza njegovog kvaliteta jeste činjenica da su mu tri albuma zaredom bila nominovana za album godine od strane akademije. Iako nijednom nije nagrađen, možda je neka vrsta pravde što je za ostvarenje DAMN dobio Pulicera.

Iz odbora za proglašavanje nagrađenih objasnili su da smatraju rep muziku posebnom vrstom umetnosti, sa sopstvenom vrednošću i značajem. Pored eksperimentalnosti, album DAMN ima neosporivu virtuoznost i dinamiku koje su na sjajan način prikazale kompleksnost života modernih Afroamerikanaca.

Ova nagrada predstavlja veliko priznanje ne samo za samog Kendrika, već i rep kao žanr, ali i za tamnopute umetnike.

Bajaga i instruktori Veliko otvaranje 5. STOP SHOP-a u Požarevcu "The City and the City" Počelo je prikazivanje TV adaptacije čuvene knjige „Grad i grad“ IKEA IKEA izlog u centru Beograda Mladen Šarčević i Nenad Miščević Marbo Product: Lopte svim osnovnim školama u Srbiji · ·