pagecover
PULS GRADA · gastro

Tokom nedavno održane Nedelje italijanske kuhinje, krajem novembra u restoranu Campania upriličen je neobičan i vrlo zanimljiv događaj. Naime, tokom dodele posebnog priznanja za Trattoria Campania, za autentično negovanje i promociju originalne italijanske kuhinje, održan je atraktivan „pizza show“ koji je izveo gospodin Michele Leo – aktuelni prvak sveta za kategoriju pizza napoletana.

U atmosferi i ambijentu prave tratorije, imali smo priliku da osetimo i okusimo istinsku magiju jedinstvenih napolitanskih pica iz peći na drva, a u izvedbi ovog sjajnog Maestro Pizzaiola. Svemu ovome dodatnu dimenziju daje i činjenica da je ove godine UNESCO uvrstio napolitansku picu kao deo svetske kulturne baštine odajući ovom jelu posebno priznanje.

Ono što celoj priči daje poseban šmek je novi odeljak na meniju Campanie kao deo saradnje sa ovim svetskim šampionom, potpuno opravdano nazvan Pizza Gourmet, a na kome su se našle četiri sasvim nove pice sa uzbudljivom kombinacijom sastojaka. Tu su zanimljiva Zucchhini/Gorgonzola, moćna Tartufo/Breasola, efektna Porcini/Pancetta sa vrganjima i pestom, te maštovita Zucca/Porchetta sa kremom od bundeve, bosiljkom i pečenom dimljenom šunkom.

Topla je preporuka da u većem društvu degustirate sve četiri magične pizza kreacije, uz savet da ostavite bar malo mesta za slatku završnicu i tradicionalne poslastice ove regije. Jednostavno i jedinstveno: „vera pizza napoletana“ u srcu Beograda!

Darkocover Jevremova 25: Gastronomska zabava u poznatom koncept storu 23379961_1700844826616002_7180559674910331005_n1 Pizza Bar: Novi meni omiljenog restorana Beograđana pagecover Jaja na oko nikada nisu izgledala ovako dobro cover Lulu: Pekare svetskog šmeka u Beogradu · · ·