CZV_4733
PULS GRADA · gastro

U saradnji restorana Campania i Visoke hotelijerske škole u Beogradu, tokom aprila održana je prva škola za pripemu i pravljenje originalne napolitanske pice Scuola Bianca. Sledeća je najavljena za maj, kao i za narednu školsku godinu.

Kroz kontinuiranu saradnju, studenti ove škole ali i svi drugi zainteresovani, imaju jedinstvenu priliku da kroz teorijsku i praktičnu obuku steknu unikatna znanja o svakom koraku u pravljenju čuvenog specijaliteta koji je i potekao upravo iz Napulja. Od izbora brašna i svih ostalih sastojaka, do završnog koraka u peći na drva, ceo kurs prati maestro Gabriele Costabile.

Završni koraci i sam ispit obavljaju se u tratoriji Campania gde smo mogli da probamo nekoliko novih sjajnih kreacija poput neobične pice sa kremom od bundeve, vrganjima, mortadelom i ruzmarinom, sjajne sa škampima, sicilijanskim kaparom i bufalo mocarelom, do morske kombinacija sa tunom, crvenim lukom i limunom i suptilne sa rikotom, lososom i šarenim biberom.

Upotreba Molini Pizzuti brašna koje se melje na specijalan način na kamenim mlinovima daje testu kvalitet više i poseban osećaj na nepcima, a sve ovo pokazuje kako i koliko kreativni tim restorana Campania posvećeno radi na očuvanju autentičnih aroma i atmosfere.

IMG-4526 Vin et baguette: Jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju CR-Health-InlineHero-Ways-to-Eat-Healthier-this-Easter-04-17 Kako da izaberete zdraviju hranu za Uskrs _LCF0484 Iva: Restoran u koji vredi doći ponovo insane-record-breaking-food-challenges 5 suludih svetskih rekorda u prežderavanju · · · · ·