Restoran u steni
PULS GRADA · destinacija

Kad odete na put volite da uživate u hrani i piću kakvo se teško pronalazi u vašoj lokalnoj prodavnici. Ako ste zaljubljeni u italijansku kuhinju i volite da pronalazite nova mesta u kojima samo iskustvo boravka predstavlja već jednu neobičnost po sebi, onda biste mogli da razmislite i o poseti romantičnom italijanskom restoranu smeštenom u jednoj steni.

Nije reč o marketinškom triku, i iza nastanska restorana se ne krije nikakva bajka ili legenda, jednostavno je vlasnik restorana odlučio da na mestu koje mu se učinilo takoreći idealnim napravi mali i romantičan restoran u okviru hotela Grotta Palazzese, u malenom gradu Polignano a Mare, na jugu Italije.

I tako, dok uživate u vašoj omiljenoj pasti ili plodovima mora, na samo par koraka od vas je Jadransko more koje zapljuskuje obale i hotelskog kompleksa, ali i restorana, odnosno pećine, u kojoj ste vi smešteni. Romantično i neobično, mesto u kojem se nalazi restoran datira još iz pradavne prošlosti, a sam gradić je, kažu naučnici, naseljen još od neolita i nekada je bio grčka kolonija. Restoran, odnosno terasa sa restoranom, bio je u istoj upotrebi još u 18. veku kada se lokalno plemstvo tamo okupljalo kako bi uživalo u onome u čemu možete i vi danas, samo ako pođete na put ka južnoj Italiji!

Neobičan restoran na italijanskoj obaliOtvori galeriju
Gradovi koji ne vole turiste Gradovi u kojima se nećete osećati „kao kod kuće“ Nemačka Živopisna tradicija u Nemačkoj Proslave Nove godine u svetu Najbolja mesta na svetu za proslavu Nove godine Najbolje banje na svetu Najbolje banje na svetu · · · ·