Funny_food_severing_restaurant_fails34
PULS GRADA · gastro

„Normalni“ restorani mnogima su postali dosadni, pa vlasnici uslužnih objekata pokušavaju da privuku goste originalnim i često veoma neobičnim menijem.

U svetu kulinarstva dobro je poznato da je izgled jela jedan od najvažnijih utisaka koji će privući ili odbiti gosta. Prvi utisak o izgledu hrane na tanjiru postavlja naša očekivanja u vezi s njenim ukusom. Sam pogled na hranu stimuliše apetit, i već tada sa nestrpljenjem, jedva čekamo prvi zalogaj. Kad je hrana lepo servirana, sam obrok postaje uzbudljiv. Ako je hrana servirana bez pažnje, pretpostavlja se da ni sama priprema nije bila odgovarajuća. Međutim, šta se dešava kada kuvari prezentacijom svog jela preteraju u želji da impresioniraju gosta. Tada nastaju neverovatne kreacije koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Ali svrha odlaska u restoran je uživanje u obroku, svim našim čulima, mirisom, ukusom, vidom. Šefovi ovih restorana su hteli da na kreativan način podstaknu čula svojih gostiju i u tome su i uspeli, ali na koji način, pogledajte u našoj galeriji.

Restorani koji su otišli predaleko u serviranju hraneOtvori galeriju
image011-cover Naučite da čitate deklaracije na proizvodima photo-1490645935967-10de6ba17061-cover Velikim porcijama do vitke linije cover www.thefandom.net Najbolje scene sa hranom iz Diznijevih crtaća (II deo) Cheese festival-cover Balkan Cheese Festival u Domu omladine · · · ·