thegangonthesetaweoifalskdalsdkjfalsdjf_cover
KULTURA · film/TV

Pre 25 godina izašao je kultni film „Reservoir Dogs“, u to vreme nepoznatog režisera, Quentina Tarantina. Ova krimi priča o posledicama neuspele pljačke banke i danas nas impresionira svojim humorom, tenzijom i dijalozima. Prosto je neverovatno da je u pitanju bio režiserski debi novog autora, a ne rad već iskusnog majstora tog zanata.

U stvaranju filma Reservoir Dogs, Tarantino je bio inspirisan filmovima kao što su The Pope of Greenwich VillageThe Taking of Pelham 123 i remek-delom Stenleyija Kubricka iz 1956. godine, filma The Killing.

Osim brilijantnog scenarija i režije, Reservoir Dogs je ostao zapamćen i po legendarnim glumačkim performansima Tima Rotha, Harveyija Keitela, Michaela Madsena, Chrisa Penna i Stevea Buscemija.

Iako je film uglavnom dobro ocenjen od strane kritičara, mnogima od njih je smetala količina nasilja u njemu, što je žalba koja se u današenje vreme čini u najmanju ruku smešnom. Reakcija publike, s druge strane, je bila uglavnom pozitivna. Ohrabren njome, Tarantino je nastavio da predano radi na pisanju scenarija za sledeće projekte (Pulp Fiction pre svega), s kojima će i definitivno pokoriti svet filma. Pogledajte u našoj galeriji neke retko viđene fotografije sa snimanja njegovog prvog filma i iskoristite ovaj podsetnik da ponovo pogledate ovaj dragulj od filma.

Tim Rothi i Harvey KeitelOtvori galeriju
Untitled-14_0015_Layer 43 Komedija „Ćale moje bivše“ od sutra u bioskopima! before-sunrise-1_cover Najbolji filmovi u kojima dominiraju samo dva glumca 46Sopot_img Počinje 46. Filmski festival u Sopotu JAWS-on-th-water Iskusite film „Ajkula“ na potpuno nov način · · ·