cover www.metv.com i www.theeyewearblog.com
U VAZDUHU · flešbek

Non-stop smo okruženi obavezama, stresom i ružnim vremenskim prilikama. Čovek prosto poželi da zažmuri i momentalno se transportuje u udobnu ležaljku, negde daleko ispod palmine krošnje. Dok leto ne stigne, i tako nešto zaista bude moguće, zabavite se posmatrajući dobre stare retro reklame.

Piše: Isidora Spasić

Sanjarenje u bikiniju

Iako leto još nije na pomolu, većina ljudi kad zažmuri zamišlja dugu peščanu plažu i mirno čisto more. Kako biste bili spremni za odmor i odlazak na neku lepu destinaciju, važno je da budete u dobrom raspoloženju, a simpatične i ponekad bizarne retro reklame mogu vam u tome pomoći. Pored toga, vintidž garderoba je uvek u modi, pa će vam retro advertajzing poslužiti i kao adekvatna modna inspiracija.

(foto izvor: www.pinterest.com)Otvori galeriju

Pomislite na kupaće kostime iz četrdesetih, pedesteih i šezdesetih godina. Na svima njima preovlađuju šarene boje, a donji deo obično biva dubljeg kroja. Šare inspirisane životinjama poput leoparda i zebre su dobrodošle, a tačkice i tufne apsolutno su nezaobilazne ukoliko želite da ovo leto provedete kao da ste izašli sa stare reklame. Evo i jedne prigodne pesmice koja će vas dodatno motivisati da se prepustite letnjim čarima kada za to dođe vreme.

Ne zaboravite kremu za sunčanje

Danas znamo toliko toga o štetnim UV zracima i o važnosti kvalitetne kreme za sunčanje. Međutim, nekada je bilo popularno izlagati se što više suncu, u potrazi za savršenim preplanulim tenom. To se jasno može videti na retro reklamama za kozmetičke preparate, gde je najvažnije bilo to što će vam dodatno pomoći da što pre dobijete željenu boju.

(foto izvor: www.metv.com)Otvori galeriju

Iako je zaista lepo pocrneti na moru, zdravlje je najvažnije, pa zato odaberite adekvatne kreme za sunčanje koje će štititi vašu kožu. Uz to se obavezno zavalite u hlad ispod suncobrana ili drveta.

Nabacite naočare za sunce

Kakvo bi to leto bilo da na svom licu nemate dobro stilizovane naočare za sunce? Kako su u poslednje dve godine naročito populatni špicasti okviri, koji su se nosili pedesetih i šezdesetih godina, tako je red da pogledate retro reklame i poslužite se interesantnim primerima iz sveta mode. Za dodatno odvažan stil vežite maramu oko glave koja na sebi ima veseli print, i leto može konačno da počne.

(foto izvor: www.twww.bagsjewelry.site)Otvori galeriju

Osveženje na pesku

Ah, ništa kao hladno osvežavajuće pićence na plaži, koje se tako slatko ispija pošto izađete iz vode. To je idilični scenario kome se svi unapred raduju, te odbrojavaju dane do letnjeg odmora. Bilo da je u pitanju neki koktel, ‘ladno pivce ili voćni sokić, zna se da je sinonim za retro vajb Coca-Cola iz staklene flašice. A ako je iko maher za advertajzing, onda je to upravo ova firma.

(foto izvor: www.pinterest.com)Otvori galeriju

Pošto je već opšte poznato kako su gazirana pića nezdrava, mi vam preporučujemo da se ovog leta u vašem mini frižideru za plažu nađu neka druga pića. Napravite domaći ledeni čaj, limunadu ili stari dobri sok od ceđene pomorandže. No, bilo da Coca-Colu konzumirate ili ne, svakako možete da uživate u njenim zabavnim reklamama.

photo-1542634093-e0198d4d1e46 Ovo je najpijanija zemlja na svetu photo-1498429152472-9a433d9ddf3b Crno ili belo vino: Otkrijte tip svoje ličnosti hands-2069864_1920 Brak je ključni faktor za pronalaženje sreće? naslovna Život u strahu ili život bez prepreka? Slepe osobe su izabrale · · · · · · ·