naslovna
KULTURA · fotografija

Pre više od 100 godina, francuski bankar Albert Kan realizovao je zanimljiv fotografski projekat koji je postao poznat pod nazivom „The Archives of the Planet”. Naime, ideja je bila da profesionalni fotografi otputuju u razne delove sveta kako bi ovekovečili interesantne kadrove novom kolor tehnikom. Tokom ovog projekta, zabeleženo je 72.000 fotografija u boji, na različitim kontinentima, ali ovoga puta, akcenat stavljamo na živopisne, vintidž fotografije svakodnevnog života u Parizu, nastale pre gotovo čitavog veka.

Četiri fotografa koja su bila angažovana na ovom interesantnom projektu, započeli su sa radom 1914, svega nekoliko dana pre početka Prvog svetskog rata. Stoga, one oslikavaju nonšalanciju i lakoću življenja svojstvenu Parižanima, pre nego što je grad potpuno razoren ratnim vihorom koji je promenio čitav svet.

Ova kolekcija prikazuje neodoljive kadrove šarmantnog Pariza, koji bude nostalgiju i evociraju uspomene na neka davna, bezbrižna vremena… Pogledajte našu galeriju i uživajte u ovim jedinstvenim prizorima.

Duh Pariza sa početka prošlog veka...Otvori galeriju
photography-winners-underwater-photographer-of-the-year-contest-cover Podvodne fotografije koje će vas ostaviti bez daha ocekivanja i realnost Kad se očekivanja i stvarnost ne poklope kate-weilz-creative-family-photos-14 Zabavne porodične fotografije jedne kreativne mame haircut17 Kad bi rešili da promene frizure · · · ·