Nemanja Kostić
U VAZDUHU · retrovizor

Kraj je godine, sumiramo utiske i u pomoć smo pozvali razne drage ljude da sa čitaocima City Magazina podele stvari koje su obeležile 2014. godinu. Danas vam predstavljamo izbor radio voditelja Nemanje Kostića.

Strani album godine: Jessie Ware Tough Love
Kada bih pravio listu najboljih izdanja godine, Jessie Ware bi zauzela šampionsku poziciju pa bi onda bilo nekoliko praznih mesta. Album koji je pažljivo rađen, s ljubavlju, a dovoljno da bude dosledan njenom prvencu.

Domaći album godine: Who See Nemam ti kad
Ne pamtim veću histeriju oko nečijeg novog izdanja, kada govorimo o muzici sa ovih prostora. Od leta, kada smo po prvi čut čuli Đe se kupaš nema osobe koja nije u nekoj situaciji citirala stih ovog crnogorskog dvojca.

Domaći fim godine: Montevideo, vidimo se
Na samom početku godine stigao nam je kraj Montevideo sage koji opravdano nosi nominaciju za Oskara. Nadam se da će “naši” slaviti za dva meseca u Los Anđelesu.

Strani film godine: Boyhood
Iako sam se dobro nažuljao u bioskopskoj sali na ovogodišnjoj Slobodnoj zoni, ne može se osporiti trud kreatora filma “Boyhood”. Lepa priča koja nas svačemu može naučiti.

Domaća knjiga godine: Ivan Tokin Najnormalniji čovek na svetu
Čini mi se da je čitanje redovne kolumne Ivana Tokina već postala navika mom okruženju i meni. Zato mi ova knjiga stoji na radnom stolu gde, tokom kratke pauze, jedna priča u tih nekoliko minuta uspe da vas odvrati od rokova, tenzije i stresa.

Strana knjiga godine: Džilijen Flin Gone Girl
Prvo sam pogledao film da bih se sledećeg vikenda dohvatio knjige, ali ne pamtim kada me je neka slična tema navela da odustanem od izlaska iz kuće na slobodan dan.

Reklamna kampanja godine: Vip – Neke stvari radiš samo kad si mlad
Nema reklame o kojoj se nije govorilo ove godine kao za onu gde su devojke na pisoaru. Nemam ništa protiv ove simpatične kampanje koja jeste izazvala lavine negativnih komentara, ali treba zamaptiiti – i loša reklama je reklama, a što se ciljne grupe tiče, znate već – k’o prstom u pekmez.

Ličnost godine: Zoran Kesić
Pre nešto više od dve godine, pas mi je pregrizao kabl televizora. Nakon toga sam shvatio da nemam ni razloga da ga popravljam. Sve do “24 minuta”. Nećete pronaći drugi termin kada sam ispred malog ekrana sem nedeljom od 23h.

Bojana Vunturišević Retrovizor 2014: Bojana Vunturišević Ivan Lončarević Retrovizor 2014: Ivan Lončarević Dragan Ilić Retrovizor 2014: Dragan Ilić Ida Prester Retrovizor 2014: Ida Prester