Suarez
PULS GRADA · sport&rekreacija

Fudbaler Barselone Luis Suarez, NBA zvezda Damijan Lilard i košarkašica Njeka Ovgumike nalaze se među prvim sportistima na svetu koji dobijaju novu „kožu“! Ona je plave ili tamno braon boje, prijanjaće uz postojeću, i omogućiće im da se tokom treninga i takmičenja osećaju udobnije i da ostvaruju bolje rezultate na terenu.

Ova revolucija deo je tehnološkog ostvarenja kompanije adidas koja je u saradnji sa američkom agencijom za svemirske programe NASA stvorila najmodernije sportsko odelo, Alphaskin. Projekat na kom se godinama radilo u laboratorijama širom sveta, usavršen je uz upotrebu tehnologije ARAMIS, kojom je NASA istraživala spoljašnje delove svemirskih letelica. Reč je o 3D mapiranju objekata, uz pomoć kamera i senzora koji se pomeraju i skupljaju informacije brzinom od čak 500 frejmova po sekundi.

Inženjeri adidasa su to iskoristili kada su merili pokrete vrhunskih sportista, analizirali svaki detalj, i stvorili proizvod kojim se ponose.
– Osećaj kada navučem Alphaskin je isti kao kada vezujem pertle na kopačkama pre izlaska na teren. To me fokusira na ono što me čeka i spreman sam da pružim maksimum – rekao je Luis Suarez, urugvajski napadač iz redova Barselone. Najveći napredak u odnosu na ranije slične proizvode je u najmodernijem kinetičkom dizajnu, koji eliminiše šavove, trenje ili bilo šta što može da omete sportiste tokom pokreta. Praktično, koža i ovo sportsko odelo postaju jedno. Pritom, o inovativnosti govori i podatak da je u izradi materijala uključena specijalna vrsta tkanina sa titanijumom i 3D aluminijumskim sferama koje hlade telo i održavaju optimalnu temperaturu.

„Kada nosim Alphaskin osećam se kao da nosim odelo superheroja i kao da mogu da uradim sve što poželim na terenu“, istakao je Damijan Lilard, bek NBA kluba Portland Trejlblejzers. Alphaskin je dostupan u adidas prodavnicama ili preko portala.

adult-1850925_960_720_cover Psovanje poboljšava trening cold-1869569_960_720 Beosport: Snow Wow people-are-awesome-696x368 Ljudi su neverovatni: Kompilacija najboljih klipova iz 2017. GoPro snimci GoPro: Najbolji snimci iz 2017. · · · ·