morska hrana
PULS GRADA · zdravlje

Novo istraživanje univerziteta Harvard pokazalo je da parovi koji konzumiraju više morske hrane imaju veće šanse da ostvare potomstvo. Ova studija trajala je godinu dana i pratila 500 parova koji su vodili dnevnike.

Istraživanje od godinu dana pratilo je parove godinu dana, sa akcentom na način ishrane i vremenom potrebnim da žena ostane u drugom stanju. Utvrđeno je da je 92% onih koji jedu morsku hranu bar dva puta nedeljno ostvarilo željenu trudnoću u toku samo godinu dana. Konzumiranje ribe je povećavalo i učestalost seksualnih odnosa u ovom periodu, posebno kada su oba partnera imala takve obroke.

Morska hrana bogata je omega-3 masnim kiselinama koje povećavaju nivoe progesterona, skraćuju vreme do trudnoće i poboljšavaju kvalitet semene tečnosti. Neke vrste ribe sadrže i dosta cinka, koji uslovljava veću količinu spermatozoida i poboljšava njihovu pokretljivost. Ovo istraživanje moglo bi da pomogne u daljem poboljšavanju šansi za trudnoću bez medicinske pomoći.

human-skeleton-163715_1280 Gde vas boli kazuje šta vas muči Diva-Final U korak sa novinama u oblasti Dermato-Onkologije JAZAK Ca Mg pecati-2 Hidratacija je važna: Preporučena dnevna doza minerala Mivela Mg Mivela: Nova voda bez mehurića! · · · ·