Spektakularne crkve i katedrale u Njujorku
fotografija

Richard Silver ima jedinstven način posmatranja građevina, a naročito pravljenja fotografija koje bi trebalo da prikažu svu monumentalnost hramova i crkava u Njujorku. Njegova tehnika podrazumeva stvaranje malih serija fotografija koje prikazuju enterijer crkava po sistemu „od poda do plafona i nazad“.

Ponekad je komplikovano fotografisati masivne konstrukcije i strukture unutrašnjosti neke katedrale i crkve tako da se u jednom kadru obuhvati sve ono što bismo želeli. Zahvaljujući kreativnosti fotografa Richarda Silvera, konačno je pronađeno zanimljivo rešenje. Povod za stvaranje ovih fotografija bila je nedavna poseta vrhovnog poglavara katoličke crkve SAD-u. Zahvaljujući seriji od između 6 i 10 fotografija, stvara se vertikalna panorama koja je tako kohezivna da onima koji se plaše vrtoglavice zaista može pomeriti tlo pod nogama.

Iako je Silver do sada posetio preko hiljadu crkava, tek je nedavno dokučio kako da napravi fotografiju koja će na reprezentativan način prikazati njihovu čarobnu arhitekturu. Samo prošle godine Silver je posetio 13 država u kojima je nastojao da pronađe način kako da fotografiše ono što ga najviše zanima, a to su svakako katedrale, hramovi i crkve, odnosno specifična arhitektura koja krasi svaki od njih.

Crkva Calvary Episcopal u NjujorkuOtvori galeriju
Žene i ploče Kako su se slavne ličnosti nekada davno opuštale uz muziku Nadia Lee Cohen Fotografije iz petparačkih filmova Etiopska plemena prave ukrase Etiopska plemena pretvaraju đubre u predivne ukrase Brazilski umetnik se našalio sa fotografijama Lucas Levitan: Poigravanje fotografijama sa nepoznatih Instagram profila · ·