rdecelaske-1000x500
PULS GRADA · lepota

Jedan čovek sigurno tako misli. U pitanju je američki fotograf Brian Dowling, a pregledom slika iz njegove kolekcije „Redhead Beauty“, teško je ne složiti se s njim.

Riđe žene prate mnogi stereotipi koji nemaju uporište u nauci. Tvrdi se da su temperamentnije, strastvenije, pametnije i više željne avanture od drugih žena. Teško je utvrditi da li ovo uvek važi, ali svi se možemo složiti sa jednim: neizmerno su lepe.

Njihova lepota i seksipil su inspirisali fotografa Briana Dowlinga da pronađe najlepše riđokose žene širom sveta i slika ih za svoju kolekciju. Rezultat njegove potrage je više od 100 fotografija iz 20 različitih zemalja, kao i uspešna Kickstarter kampanja koja će mu omogućiti da slike lepotica objavi u knjizi Redhead Beauty.

Nažalost, riđokosa deca zbog svog netipičnog izgleda često bivaju maltretirana od strane svojih vršnjaka. Brian je ovim fotografijama želeo da skrene pažnju i na taj problem i u vezi toga je izjavio: „Većina karakteristika riđokosih koja je predmet podsmeha, je istovremeno ona koja ih čini lepim: svetao ten, pege i riđa kosa.“

Pogledajte u našoj galeriji neke od najboljih fotografija riđokosih modela iz Brianove kolekcije.

foto: Brian Dowling/WENN.comOtvori galeriju
istock-508290004_cover Trenutno najpopularniji trendovi na Instagramu celebrity-pixie-cuts_cover Kratko ali slatko BFF_SELFIE_4700x1900px_cmyk-300dpi_cover BIC Miss Soleil: Budi na naslovnoj strani City Magazina Natalie Portman Seksi uloge Natalie Portman · · ·