saoirse-ronan-emma-stone-1530299895
KULTURA · film/TV

S vremena na vreme, u bioskopima ili na televiziji osvane nova adaptacija velikog književnog klasika za decu, koji je napisala Lujza Mej Alkot. Međutim, sudeći prema imenima koja se spominju u javnosti, ekranizacija u najavi, ima sve preduslove da bude najbolja do sada. Naime, na jednom mestu naći će se Meril Strip, Ema Stoun, kao i zvezde filma „Lady Bird”, Sirša Ronan i Timoti Šalame.

Davne 1994. godine snimljena je adaptacija koja se i danas rado gleda i pamti. Uloga majke poverena je glumici Suzan Sarandon, nestašnu Džo igrala je Vinona Rajder, dok je Kristijan Bejl tumačio Lorija. Usledila je višegodišnja pauza, sve dok filmski producenti nisu prepoznali pravi trenutak za novu obradu priče o četiri devojčice koje odrastaju u oskudici. Čini se da je sada idealno vreme za to, budući da se ove godine navršava 150 godina od objavljivanja dela. Prvo je krajem prošle godine emitovana mini serija u produkciji BBC-ja, gde smo imali priliku da upoznamo Maju Houk, ćerku Ume Turman i Itana Houka, koja je tumačila lik Džo. Krajem 2018, na bioskopske ekrane u Americi stiže moderna verzija, sa Leom Tompson, u glavnoj ulozi.

Međutim, otkad su se pojavile informacije da TriStar priprema svoju ekranizaciju romana, svi željno iščekujemo da ugleda svetlost dana. U pitanju je film koji će okupiti neka dobro poznata i draga imena, kao i umetnike čije vreme tek dolazi. Rediteljska palica poverena je glumici Greti Gervig, koja je ove godine nominovana za Oskara u kategoriji najbolji reditelj, za film Lady Bird. Pored toga, ona će biti zadužena i za adaptaciju scenarija. Za sada je izvesno da će devojčicu Džo tumačiti Sirša Ronan, a prevrtljivog Lorensa Lorija Timoti Šalame.

Posebno se radujemo vestima da ćemo uživati u novim ulogama nenadmašne Meril Strip, koja će tumačiti gospođu Marč, i Eme Stoun koja će oživeti lik najstarije sestre Meg. Saznali smo i da će romantičnu Ejmi igrati mlada glumica Florens Pju.

I dalje se ne zna koja glumica će tumačiti četvrtu sestru Bet, ali postoje neka nagađanja. Mi bismo voleli da to bude Mili Bobi Braun, i nadamo se da će nam želja biti uslišena. Do pojavljivanja filma u bioskopima, ima dovoljno vremena za ponovno čitanje romana koji je obeležio naše detinjstvo.

fantastic-beasts-main 10 uzbudljivih filmova koje očekujemo do kraja 2018. Jurassic Park „Park iz doba jure“: Nezaboravni praktični efekti filma tau-768x319 Kuća koja teroriše svoje ukućane SOSF_MM_0713_0018-RT Novi dokumentarac „James Cameron’s Story of Science Fiction“ na AMC kanalu · · · ·